Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT, fermuarı kapattı

Geçen hafta TRT'nin dizisi 'Payitaht Abdülhamid'deki kronolojik hatayı, 'Bizim kürsüye sığmayan gaf' başlığıyla duyurmuştum.
1800'lü yılların sonlarındaki Abdülhamid döneminde bir kadın tezgahtar ağzını sıkı tutacağını, dudağına fermuar çekme hareketiyle anlatıyordu. Oysa fermuarın icadı 1914'ü buluyordu.
Perşembe akşamı 'Payitaht Abdülhamid'in tekrarı yayınlandı. Aynı sahne gelirken heyecanlandım, 'Bakalım ne yapacaklar? diye merak ettim. O sahne makaslanmıştı. Yani tezgahtarın ağzına fermuar çektiği o kareler, dizinin tekrar bölümünden çıkartılmıştı. Olsun, bu da bir şeydi. En azından hatalarını kabul etmiş, seyirciye ve bu sütunların garip yazarına saygı duyduklarını göstermişlerdi.
Bu olay üzerine aklıma ilkokul yıllarından kalma şaka geldi. Biri, pantolonumuzun önünü işaret edip 'Oğlum, dükkan açık kalmış' diye alay ettiğinde, hemen cevabı yapıştırırdık: 'Merak etme, içeride çırak var!'
Diyeceğim o ki; kimse merak etmesin, burada 'Yakından Kumanda' var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA