Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gerçek ‘Survivor’

Günlerden cumartesi ve Yakından Kumanda'nın tuşlarına dokunan yine sizin parmaklarınız.
Adını vermek istemeyen bir okurumuz, son YGS ile 'Survivor' yarışması arasında ironik bir bağ kurmuş:
"Merhaba Yüksel Bey, her konudaki hassasiyetiniz nedeniyle bu konuyu size yazmak istedim. Pazar günü sınavdan sonra bu yıl ilk kez uygulanan YGS'ye 15 dakika kala öğrenci alınmaması uygulaması neticesinde geç kalan gencecik insanların gözyaşlarıyla kapı önüne yığılmış hallerini görünce içim parçalandı ve oturup size dökmek istedim içimi.
Öyle bir ülke düşünün ki, üç saatlik bir sınavla gelecekteki sosyal statünü, mesleğini, hatta eşini, kısacası hayatını belirliyorsun.
Üstelik mevki, maddi durum, kişisel hiçbir ayrım olmadan milyonlarla aynı anda savaşıyorsun.
Birçok üniversite var ama ilk 30 binlere giremediğinde aslında sonunun pek de parlak olmayacağını biliyorsun. Tüm bu yüklerle psikolojik bir savaş içinden sağlam çıkmaya uğraşıyorsun, bu da yetmezmiş gibi her yıl yenilenen bir sürü prosedürle, birkaç dakika farkla böyle kapı önünde kalabiliyorsun. Üstelik ertesi gün bu yıkımı unutup yeniden başlamak zorunda kalıyorsun. Asıl 'Survivor' budur! Kapatın Acun'un programlarını(!) Saygılar, iyi çalışmalar..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA