Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nasıl da denk geldi...

Okurum Turgay Atalay'ın mektubu, yukarıdaki yoruma nasıl da denk düştü.
İstesen, böyle bir zamanlama yapamazsın. Atalay, oyunculuğa gönül vermiş bir genç.
Eni konu önemli yapımlarda rol almış. Ama bir türlü kabuğunu kıramamaktan, medyada yer alamamaktan dertli. İşte ibretlik mektubu:
"Ben Turgay Atalay, tiyatro oyuncusuyum.
Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunuyum.
2005/2007 döneminde Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldım. 2007'nin ortalarında 'Nefes Vatan Sağolsun' filminin deneme çekimlerine katıldım.
Oraya gittiğimde dedim ki;
'Eğer popüler isim almazlarsa, ben bu projede yer alacağım.' Nihayetinde o projeye yüzbaşının habercisi olarak girdim. Askeri eğitimin üçüncü günü ayağımın beşinci tarak kemiği çatladı. Beni eve göndereceklerini söylediler, kesinlikle kabul etmedim. İki ay boyunca orada kaldım ailemden habersiz bir şekilde.
Evet, o projede rol aldım.
Filmin çekimlerindeyken açık liseye kaydımı yapmıştım. Bir yandan çekimlere katılıyor, bir yandan ders çalışıyordum. Liseyi 2010'da bitirmem gerekirken 2011'de bitirdim. Çünkü yeni sistemle beraber 50 puan daha eklenmişti mezuniyet üzerine; böylece uzamıştı.
YGS ve LYS sınavından sonra yetenek sınavı ile Beykent Üniversitesi GSF oyunculuk bölümüne yüzde 50 bursla girdim. 'Nefes Vatan Sağolsun' filminde, habercisi olarak rol aldığım Mete Horozoğlu benim ilk yılımın ödemesini her ay hesabıma yatırdı. Okul süresince yardım edeceğini söylemişti ama ben, sadece ilk yılı yapmasını söyledim, diğer yıllar kendi çabamla okumak istiyordum. Beyoğlu'nda gayrimenkul firmasında işe girdim, ikinci yılın ve üçüncü yılın parasını komisyon sistemli çalışarak kazandım. Çünkü dördüncü yıl para vermemek için, ikinci ve üçüncü sınıfta hep üst sınıflardan ders aldım, böylece üç yılda bitirdim. Menajerler, popüler isimleri daha çok tercih ettikleri için ben de kendi çabamla; 'Nefes Vatan Sağolsun', 'Kafes', 'Son Kuşlar', 'Damat Koğuşu', 'Bordo Bereliler 'Suriye' filmlerinde rol aldım. Ayrıca 15 Temmuz'da şehit olan Ömer Halisdemir ile ilgili '30 Kuş' isimli video klibinde Halisdemir'i canlandırdım.
Sonuç itibariyle kendi çabamla bir şeyler başarmaya çalıştım. Örneğin şu an 7 Nisan'da vizyona girecek olan 'Bordo Bereliler 'Suriye' filminin başrollerinden biriyim ama doğru dürüst ismimiz, cismimiz yok. Herkes kendi dümenine su taşıyor. Önemli işler yapmaya çalıştım, sizden benimle ilgili olan yukardaki yazımı paylaşmanızı rica edeceğim.
Ya da başka kanallar aracılığıyla farklı mecralarda bulunmamı sağlarsanız sevinirim." İşte hayatını oyunculuğa adamış isimsiz bir gencin hikayesi...
Futbolculara sadece 'ismi' yüzünden oyunculuk teklif edenlere ithaf ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA