Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Halkı aşağılamak moda mı oldu?

Referandum öncesinde ve sonrasında halkı aşağılayan sözde sanatçıların yorumları büyük tepki çekti. Elif G. isimli okurumuz da benim bir yazımdan yola çıkarak, halka üstten bakanlara tepkisini dile getirmiş:
"Yüksel Bey günaydınlar, yazılarınızı zaman zaman takip ederim. Özellikle kritik konular olursa sizin alanınızda, nasıl yorumlamış olduğunuza dikkat ederim. Yarı zamanlı okuyucunuz olarak, 'De'leri ayıramadık gitti' yazınız üzerine hissettiklerimi sizinle paylaşmaya karar verdim. Bu 'de'leri ayırmak üzerine binlerce geyik yapılabilir ama beni bu kural ihlalinden çok, toplumun bir kesiminin net bir şekilde aşağılanması rahatsız ediyor. Haşa sizin beyefendiliğinize bunu yakıştırmam; yazınız vesile oldu yalnızca.
Naim Dilmener'i bilirsiniz. Beyefendi yıllarca okuyucularına 'Bu iyi, bu kötü' diyerek yalnızca kendine yakın bulduklarını empoze etti durdu. Ona göre Gülben Ergen, Demet Akalın gibi hayran kitlesi ortalama sanatçılar, sanatçı değil ama sadece solcu olmak dışında ne ses, ne yorumu olan İlkay Akkaya büyük müzisyen. Aylin Aslım reklamlarda oynasa bir şey olmaz ama Demet Akalın oynasa 'Aman ne de paragöz'dür. Bu ve benzeri adaletsiz yorumları nedeniyle bu beyin fikirlerinden uzağım elbette. Ancak referandum öncesi bu 'de'lerle ilgili öylesine aşağılayıcı yorumlar paylaştı ki, bilemezsiniz. Şimdi sizin aynı konudaki paylaşımınız beni rahatsız etti, refleksim bundan.
NOT: Ben AK Partili değilim, referandumda 'Hayır' verenlerdenim ama AK Parti'ye oy vermiş olanların aşağılanmasına katlanamıyorum. Ben Gülben Ergen dinleyicisi de değilim ama bu üstten kesme biçmeye, aşağılamaya da katlanamıyorum. Önce kendi bahçeni biçeceksin... Sevgi ve selamlarımla, sağlıcakla kalınız."
YAZAR NOTU: Yazısının bazı bölümlerine katılmamakla birlikte okurumuzun 'ötekileştirme' konusundaki hassasiyetini olumlu karşılıyorum. Benim o yazıyı kaleme alma amacım, dil bilgisi konusundaki duyarlılığımı daha geniş bir kitleye yaymak ve Türkçemizin doğru kullanımına katkı sağlamaktı. Yoksa, de'leri ayıramayanları aşağılamak ne haddime!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA