Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çocuklara borçlu kaldınız efendiler!

Koca 23 Nisan adına ekranda sadece resmi devlet televizyonu TRT'nin iz bırakmış olması ne kadar da üzücü... 23 Nisan günü ekranları dolaştım.
Adı 'büyük' kanalların hiçbirinde ne gazi Meclis'e, ne çocuklara ait özel bir hazırlık ya da program vardı. Onlar her zamanki gibi koca günü magazin ıvır zıvırları, hafta içi yayınlanan dizilerin tekrarları ve 'dolgu' programlar ile geçiştirdiler.
Gözüm, TV 8'de çocukların yarıştığı özel bir Survivor yarışması aradı mesela. Ya da bir çocuğun sunduğu ana haber bülteni veya Kim Milyoner Olmak İster?'de yarışan çocuklar. Hiçbiri yoktu... Sorumluluk, her zaman olduğu gibi yine tek başına devlet televizyonunun üzerine yıkılmıştı. Bazı kanallar, sabah bültenlerini yaptıkları stüdyonun içine eş, dost, hısım akrabanın çocuklarını doldurup yasak savdılar. Sunucu umutsuzca sordu: "Bize bir şiir ya da şarkı hazırladın mı?" Çocuk, sıkılarak yanıt verdi: "Hayır..." Nasıl olsun ki? Sizin hazırlanmadığınız 23 Nisan'a çocuk nasıl hazırlansın? Bir haber kanalında köşeye sıkıştırılan çocuğa soruldu:
"Bugün günlerden ne?" Çocuk şaşkınlıkla yanıt verdi:
"Pazaaaar." Senin ıskaladığın 23 Nisan'dan o nasıl haberli olsun ki?
TRT Çocuk'ta canlı yayınlanan 23 Nisan Özel Programı ise günün kurtarıcısı oldu. Mekan olarak, turizmimizin cazibe merkezlerinden NevşehirÜrgüp- Kapadokya'nın seçilmesi de son derece doğru bir tercihti.
Göklerinde her daim kocaman balonların uçtuğu, ovalarında efsane atların dört nala koştuğu, peri bacalarının doğal bir masal diyarı oluşturduğu Nevşehir'den daha uygun bir şenlik alanı olabilir miydi çocuklar için?
Çocuklara özel hazırlık yapan tek program da yine TRT'den çıktı. Altın Petek yarışmasında ünlü çocuklar, bu kez hayır kurumları yararına yarıştı. O da bayramdan iki gün sonra salı günü ekrana gelebildi.
Büyük kanalların yöneticilerine diyecek sözüm var: Çocuklara borçlu kaldınız. Ödemek için şimdiden kollarınızı sıvayın lütfen...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA