Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu kez Hollywood Yeşilçam’ı taklit etti

Hani hep bizim sinemacılarımızın sürekli Hollywood yapımlarını taklit etmesinden yakınırız ya, bu kez tam tersi oldu. İddialı bir Hollywood prodüksiyonu olan 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin son filmindeki bir sahne, daha önce çekilen Türk filmi 'Pak Panter'in aynısının tıpkısıydı.
SAT 7 Türk kanalında Nizam Eren'in hazırladığı ve İlknur Bay Fırat ile birlikte sunduğu 'Salon 7' programının ekibi, bu gerçeğe tesadüfen ulaştı. Ekip, programın içerik çalışmalarını yaparken 'Hızlı ve Öfkeli' filmi ile 'Pak Panter' filmindeki aksiyon sahnesinin birbirinin aynısı olduğunu fark etti. Çekim tarihlerine bakıldığında ise bu kez Hollywood'un, Yeşilçam'ı taklit ettiği ortaya çıktı.
2010 yılında Arzu Film-Fida Film ortaklığında çekilen ve Murat Aslan'ın yönettiği 'Pak Panter' filminin açılış sahnesi için oyuncu Ufuk Özkan dublör kullanılmasına karşı çıkmış ve bu tehlikeli sahnede kendi oynamıştı.
Bu sahne 'Hızlı ve Öfkeli'nin yönetmenini pek etkilemiş olmalı ki, TIR ve üzerindeki yüke kadar aynen taklit edildi. 'Pak Panter' filminde Ufuk Özkan'a Doğa Rutkay, Metin Zakoğlu, Sümer Tilmaç ve Mehmet Ali Erbil eşlik etmişti.
Bu arada sinemaya gerçek anlamda gönül verenler eğer farklı bir sinema programı izlemek istiyorlarsa, uydudan yayın yapan SAT 7 Türk kanalında her cuma saat 19.00'da yayınlanan 'Salon 7' programına mutlaka göz atsınlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA