Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Herkes polis olursa...

Geçen hafta vatandaşlar, Barbaros Bulvarı'nda hatalı park eden araçların üzerine boya ile park yapılmaz işareti çizmiş; sevgili Hıncal Uluç ağabeyim alkış tutarken, ben eleştirmiştim. Konu, okurlar arasında da çok tartışıldı. Bana hak veren de oldu, Hıncal Ağabey'e destek veren de... Kıdemli okurlarımızdan Haluk Zırh'ın da bu konuda söyleyecekleri var:
"Sayın Aytuğ, bu haberi ben de izledim. İnanın siz de haklısınız, Hıncal Abi de haklı. Çünkü insanları bu hale devlet getirdi. Siz hiç özellikle önemli yerlerde trafiği düzenleyen, kontrol eden trafik polisi görüyor musunuz? Tamam, insanlar kurallara uysa hiç polise gerek kalmadan her şey yolunda gider, ancak bizim insanımız maalesef polis olmadığı zaman ne kural, ne kanun tanıyor. Halkalı Meydanı'nda, Arena Park önünde koskoca levha ile uyarı var, 'Park yasaktır, EDS ile kontrol edilmektedir' diye. Buna rağmen Altur Turizm'e ait üç adet 45 kişilik otobüs her gün o levhanın altına park ediyor. EDS ile ceza gelse park edebilirler mi acaba?
Adam emniyet şeridine giriyor herkes kuyrukta beklerken, önünü kesip ceza kesen yok. Yani herkesin yaptığı yanına kar kalıyor maalesef, Vatandaş bıktı artık. Cezai uygulamaları gözünüzle görmedikçe inancınız da kalmıyor. Filmlerdeki gibi, o emniyet şeridine giren vatandaşın peşine bir motorlu polis takılsa ve önünü keserek ceza kesebilse, bizler de bunu görsek hoş olmaz mı? Veya kameradan gördüklerinde 500 metre sonra ihlal yapanın önü kesilse, cezası verilse iyi olmaz mı? Şimdi karpuz mevsimi, biraz dikkat ederseniz, tüm ana caddelerin kenarında olur olmaz yerlerde karpuz satan kamyonlar ve almak için trafiğin içine eden araçları göreceksiniz, Polis biraz trafiğin içinde olmalı; en azından sabah ve akşam yoğun saatlerde. İnsanlar da yasak yere park edene cezayı böyle uygun görüyorlar maalesef. Kolay gelsin."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA