Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sesimi duyan oldu

Yıllardır bu sütunlarda mürekkep tüketip duruyorum, 'Statlara arena ismini vermeyin. Bu, her şeyden önce sporda şiddeti önlemek için verilen mücadeleyi engeller' diye... Sonunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan konuya bizzat el attı. Statlarda arena ismini görmek istemediğini büyük bir samimiyetle ifade etti. İlk reaksiyon Galatasaray Kulübü'nden geldi. Onlar statlarının isminin önündeki 'arena'yı kaldırdılar. Ardından Beşiktaş Kulübü de harekete geçti. Stat tabelalarındaki 'arena' ifadesinden vazgeçtiklerini duyurdular. Şimdi sıra diğer kulüp ve federasyonlarda...
Ama beni en çok Zeytinburnu'ndaki Abdi İpekçi salonunun isminde yer alan 'arena' ifadesi üzüyor. Hayatını toplumun farklı kesimleri arasındaki uzlaşmaya adayan, bu uğurda canını veren, özellikle Türk-Yunan dostluğu için tarihi bir çaba harcayan merhum meslek büyüğümüz Abdi İpekçi'nin isminin yanına 'arena' hiç yakışmıyor. Bir kez daha altını da, üstünü de çiziyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA