Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hangi haber daha önemli?

Günlerden cumartesi ve her hafta olduğu gibi söz sırası yine sizlerde. Okurumuz Sevda Şengül, medyada haber değerlendirmesi ve sıralaması yapılırken nasıl büyük hatalar yapıldığına değinmiş:
"Merhabalar Yüksel Bey. Size uzun bir aradan sonra yeniden yazıyorum. Öyle noktalarda kalem oynatıyorsunuz ki, takdir etmemek elde değil. Rahatsız olduğum bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Aslına bakarsanız sizin aracılığınızla sormak istiyorum. Neden bizim ülkemizde bilimden, bilimsel gelişmelerden çok, popüler bir dizi oyuncusunun bölüm başına aldığı para konuşuluyor? Neden geleceğin bilim adamı olarak nitelendirilen küçüklerin muazzam başarıları bir ünlünün gece hayatı kadar anılmıyor? İçimizde bir sürü cevher varken ve Avrupa bunları çok iyi değerlendirirken; biz neden Adana'da, Kayseri'de vs. seyir halindeki bir aracın aldığı pozisyondan bahsediyoruz? TÜBİTAK'ın dereceye almadığı İlayda Şamilgil'in, NASA'nın Mars projesinde yer alacak olması, bilmem hangi sanatçının bilmem hangi konserden kaç milyon lira alacağından daha mı az merak uyandırıcı? Kaç kişi tanır nanobakteri üzerinde araştırmalar yapıp önemli sonuçlar elde eden Dr. Neva Çiftçioğlu'nu? Bir konuşmasında "Bana 'Everest'in tepesine bayrak diken kadın' gözüyle bakıyorlar ama bugüne kadar hiçbir Türk yetkilisinden tebrik almadım. Sadece bir kişi (nasıl olduğunu bilmiyorum), İskandinav Tıp Ödülü'nü kazandığım zaman, bir bankanın (Ziraat Bankası) eski genel müdürü bir tebrik kartı gönderdi, hâlâ saklarım" diyerek Türkiye'nin bu gerçeğini bir kez daha ortaya koyarken kaç kişi haberdar oldu bundan? Bunlar örneklerin sadece birkaçı. En iyi yatırım, insana yapılan yatırım değil midir sizce de? Aslında en can yakıcı soru bu. Teşekkürler."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA