Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Göz göre göre sahtekarlık

Uydu üzerinden yayın yapan bazı kanallardaki pazarlama sahtekarlıklarıyla ilgili şikayetler giderek artıyor. Okurumuz Fatih Apak da, resmen dolandırıcılık yapan kanallara dikkat çekmiş. İşte mektubu:
"Merhabalar Yüksel Bey. Kanalları dolaşırken Galaksi S5 satan bir kanala rastladım. Anlatan vatandaş der ki; 'Piyasadaki bütün Galaksi S5'leri toplattık.
Şu anda 890 liralık telefonu 139 liraya satıyoruz.' Normalde bunu dinleyen biri Samsung Galaxy S5 satıldığını sanıyor ama ekranda bariz bir şekilde 'Galaksi S5 replika' yazıyor, yani taklit. Adamlar göstere göstere dolandırıcılık yapıyorlar, pes!
Yine reklam kanallarına bakarken, ağrıyı 20 saniyede kesen krem tanıtımları gördüm. Zaten bu olay mantığa sığmıyor, onu sorgulamıyorum. Garibime giden şu: Farklı kişiler tarafından satılan iki farklı krem reklamı var. Satıcıların ürünü pazarlama teknikleri ilgimi çekti. 'Allah aşkına deneyin, Allah adına paranız bizde kalmaz, ürünü iade almazsam günahı benim boynuma' vs. deyip duruyorlardı. Bu da yeni bir pazarlama tekniği olsa gerek.
Hayretle takip ediyorum. Sevgiler, saygılar..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA