Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ah ‘Nefise’ vah ‘Nefise’...

Dizi tutkunları geçen hafta yeni bir 'çileli kadın' ile tanıştı. Adı 'Nefise'... Atv'nin yeni dizisi 'Kanatsız Kuşlar'ın dört çocuk annesi baş karakteri...
Dizi son derece çarpıcı bir sahne ile başladı. Semt pazarının kaldırılmasına yakın bir saatte çöpçüler yerleri süpürürken, 'Nefise' ve çocukları, pazar artıklarını toplayıp akşam yemeğinde kullanmak için didiniyorlardı. Abartı yok... Geç saatte pazara çıkanlar bilir, evi pazara yakın olanlar da... Altınoluk'taki evimizin önünde salı günleri pazar kurulur. Her salı 'artıkların yere saçılacağı' anı bekleyen garibanları, yüreğim burkularak izlerim. Hangi birine yetişeceğimi şaşırırım. Yani bu yürek yakan görüntü, bir dizinin 'kurgulanmış' sahnesi değildi; hayatın ta kendisiydi.
Neyse, dönelim dizimize... 'Nefise'yi dul bırakan eşinin hırsız olduğunu öğrendik. Eşinin yokluğunda dört çocuğuna hem annelik, hem babalık yapmaya çalışıyordu. Gecekondudan bozma, damı akan bir evde yaşıyordu. Kıt kanaat geçinirken, hem de tam maaş gününde işinden oldu. Maaşını ödemeyen patronunun dükkanından akşam sofraya koymak için yiyecek çalmak zorunda kaldı. Çünkü yardım istediği herkes ona sırtını dönmüştü. Bu arada oğlu çalıştığı dükkandan aldığı başkasına ait motosikletle bahis için yarışırken kaza yaptı, karakola düştü. Onu kurtarmak için karakola giden 'Nefise', hakkında hırsızlıktan suç duyurusu olduğu için gözaltına alındı. Derken, eski eşinin kız kardeşi, 'Nefise'nin küçük kızını bir aileye evlatlık vermeye kalktı... Bitmedi... Bu kez ev sahibi, kirada oturdukları evi müteahhide verdiğini, yıkım kararı çıktığını, hemen boşaltmaları gerektiğini söyledi.
Yoruldunuz, daraldınız değil mi? Vallahi ben de öyle... Ama anlatılanların hepsi ve daha fazlası hayatın orta yerinde duran gerçekler. İnanmayan; gazetelerin üçüncü sayfalarına, haber bültenlerine bir göz atsın.
Ama Allah'tan ve dahi senaristlerden umut kesilmez. İlk bölümden anladığımız kadarıyla 'Nefise' ve çocuklarının hayatı bir anda değişecek. Belli ki onlarla birlikte yeniden umutlanıp mutlu olacağız.
Reytinglere gelince... 'Survivor' bitip bildik diziler ekrandan elini ayağını çekince, 'Kanatsız Kuşlar' perşembe akşamlarının 'bir numarası' olacak. Söylemişti dersiniz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA