Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu tuzağa dikkat!

Dolandırıcılıkta dünya markası haline geldik. Neredeyse her gün haber bültenlerine cep telefonuyla yapılan bir dolandırıcılık haberi düşüyor. Sonuncusu konusunda sizi uyarmak istedim. Yakın bir dostum, dolandırılmaktan son anda kurtulmuş. Hikayesini anlatayım:
Geçen hafta biri, arkadaşımı ismiyle arayıp "Ben Emniyet'ten arıyorum. Yaka numaram şu... Bu numaradan dün akşam ... numaralı telefona astsubay ... isimli kişiye yedi kez küfürlü mesaj atılmış. Hakkınızda suç duyurusu var. Hemen savcılığa ifade vermeniz gerekiyor" demiş. Bizimki uyanık. "Adımı bilen insan benim iş ve ev adresimi de bilir. Böyle bir iş varsa gelin beni bulun. Şu anda size yardımcı olamam" deyince karşıdaki emredici bir tonla, "Mecbursunuz, yardımcı olacaksınız. Şimdi sizi savcılığa aktarıyorum, hemen 154'ü tuşlayın" demiş. Arkadaşım telefonu kapatıp en yakın karakola giderek durumu bildirmiş. Görevli komiser bu konuda çok sayıda şikayet aldıklarını, 154'ü tuşlamaları halinde hattın yurt dışı konuşmaya açıldığını ve iki-üç milyarlık fatura geldiğini belirterek, sadece o gün içinde bu konuda 23 şikayet aldıklarını söylemiş. Aman diyeyim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA