Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bayramları eski dizilere bıraktık

FOX Haber, bayram boyunca bayramlaşmaları hatırlatmak için eski dizi ve filmlerin görüntülerini ekrana taşıdı. Kimi zaman 'Bizimkiler' dizisinin unutulmaz bayram görüntüleri ekrana geldi, kimi zaman da Kemal Sunal filmlerindeki bayramlaşma sahneleri yayınlandı. Düşündüm de, 'bayramlaşma'nın ne demek olduğunu yeni nesillere anlatmak ve hatırlatmak için başvurabileceğimiz tek yöntem kalmış: Eski film ve diziler... Bu da gösteriyor ki, 'bayramlaşma kültürü' unutulmaya yüz tutuyor. Önce cep telefonlarının yaygınlaşması, daha sonra sosyal medya ağının genişlemesiyle bayram kutlamaları üç kelimelik kısa mesajlardan ibaret kaldı. İnsanlar bayram ziyareti bir yana, telefon bile açıp birbirlerinin bayramını kutlamaz oldu. Herkese aynı metinle gönderilen ruhsuz 'toplu mesajlar' ise sözde 'can simidi' haline geldi. Son yıllarda bayram, uzak bir yere tatile gidip 'bayramlaşma merasiminden kaçmanın yolu' olarak görülmeye başlandı.
Bu arada baktım ki, hemen her televizyonda, her programda Barış Manço'nun 'Bugün bayram, erken kalkın çocuklar' şarkısı çalıyor. Sahi... 35 yıldır yeni bir bayram şarkısı yapmaya bile üşenmişiz, değil mi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA