Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Einstein gitti, Picasso yolda

'Deha', bu sezonun en sükseli biyografi belgeseliydi.
Bittiğine üzülmüştüm ama yenisi beni daha da sevindirdi.
'Deha'nın yeni sezonunda ünlü İspanyol sanatçı Pablo Picasso'nun hayatını izleyeceğiz.
'Deha'nın ikinci bölümü, National Geographic ekranları aracılığıyla yeni sezonda tam 171 ülkede ve 45 dilde yayınlanacak.
Bu aralar miras davası yüzünden mezarının açılmasıyla gündeme gelen Picasso, 91 yıllık hayatının 80 yılını kariyerine adadı. Tıpkı 'Deha'nın ilk sezondaki konuğu Albert Einstein gibi; dünyayı farklı şekilde gören ve sıra dışı bir şekilde yorumlayan, sanatsal dışavurumunu sürekli yenileyen ve sınırları zorlayan Picasso, kariyeri boyunca günümüzde dünyanın ünlü müzelerinde sergilenen 50 binden fazla çalışmaya imza attı. Sanatla ilişkisini "Bir fikirle yola çıkıyorum.
Sonra o fikir başka bir şeye dönüşüyor" diyerek açıklayan Pablo Picasso'nun gerçek adı Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz. Yani adamın sadece isminin anlamını anlatmak için üç bölüm gerekir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA