Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şeker de yiyebilsinler...

SMA hastalığını artık biliyorsunuz. Minik bebekleri pençesine alan, onların sinir sistemini felç edip kaslarını güçsüzleştirerek yavaş yavaş ölümün kucağına bırakan bir illet. Bu hastalıktan kurtulmak için pahalı bir ilaca gereksinim var. İlaç yurt dışından geliyor. Fiyatı 500 bin lira... Çocukları SMA hastası olan ailelerin büyük bölümü bu parayı ödeyecek durumda değil tabii ki. Devletten yardım istiyorlar.
Sağlık Bakanlığı ile SGK devrede ama şimdilik alınan herhangi bir sonuç, bürokrasiyi aşacak, bebekleri devlet şemsiyesi altına alacak bir somut girişim yok. Ama Azrail beklemiyor. Son altı ayda 20 SMA hastası bebeği kaybettik. 20 minik can. Ailelerinin gözleri önünde günden güne eriyen, devletten yardım eli beklerken ölüp giden 20 masum bebecik...
Artık isyan ediyorum. Allah rızası için yalvarıyorum. Vicdanları kanatan bu yaraya birileri neşter vurmalı. 300 SMA'lı bebeği kurtaracak mevzuat değişikliğini yapmak bu kadar mı zor? Düşünün ki, bir toprak kayması olmuş. 300 bebeğin bulunduğu bakımevi toprak altında kalmış. Şimdilik bebeklerin yaşadıklarını biliyoruz ama kılımızı kıpırdatmıyoruz. Olacak şey mi?
Çağrım, özellikle çocuklar konusunda son derece hassas ve merhametli olduğunu çok iyi bildiğim, Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'ye... Lütfen, kampanyanın önderi siz olun. Bebekler, annelerinden ayrılmasın. Mevzu sadece para ise milletimin de gönlü zengindir hani. Açılsın dev bir kampanya, hepimiz katkıda bulunalım, kurtaralım bebelerimizi. Ama biliyorum ki bu devlet her şeyin üstesinden gelecek maddi ve manevi kudrete sahip. Eminim, 'babalığı' kimseye bırakmayacaktır.
Ne olur artık bebelerimiz ölmesin. Şeker de yiyebilsinler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA