Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Seyircinin canı polisiye çekiyor

Köşemizin müdavimlerinden Haluk Zırh, önce şöyle bir e-posta gönderdi:
"Merhaba Sayın Aytuğ, yaz ekranları tekrarlarla dolu geçerken, Star TV'de dün akşam polisiye bir dizi, yayın hayatına güzel bir şekilde merhaba dedi.
İnşallah ilk bölüm tadında devam ederler. Sonunda Kanıt ve Behzat Ç. dizilerine yakın bir formatta dizi yapmak akıllarına geldi yapımcıların. Konuları geliştirerek ilerlerse, bu dizi ekranlarda kendine yer bulur gibi düşünüyorum.
İnşallah yanılmam, size kolay gelsin." Sevgili okurum, bu mesajın ardından hemen ikinci bir eposta ile düzeltme yaptı:
"Merhaba Yüksel Bey, öncelikle size daha evvel gönderdiğim e-mail'de, Star'da seyrettiğim 'Çember' adlı filmi dizi sandım, yorum yaptım.
Oğlum, 'Dizi değil, filmdi' deyince üzüldüm, keşke dizi olsaydı diye. Yanılmışım, kusura bakmayın." Aslında okurumuz pek yanılmamıştı.
'Çember', dizi olmasa da bir 'TV filmi serisi'ydi. Hani her işte bir hayır vardır derler ya, okurumuzunki de o hesap.
Aslında onun bu yorumu, 'Çember'in 'pilot film' yerine geçmesi ve bir diziye öncülük etmesi konusunda ciddi bir 'geri bildirim' yerine geçiyor.
Yapımcılar, bu sese mutlaka kulak vermeli. Zira pek çok izleyici ekran başında 'kaliteli polisiye dizi' açlığı çekiyor.
Okurumuz Haluk Zırh'ın, dizi tekrarları konusunda da önerileri var:
"Televizyon ekranlarında sanki başka hiçbir şey yokmuş gibi sürekli yeni başlayan dizilerin tekrarlarını görmekten bıktık.
Bu sebepten dolayı, Blutv'de eski dizileri seyrediyorum, oynadığı dönemde izleyemediğim dizilere bakıyorum. En son Timuçin Esen'in oynadığı Vicdan dizisine göz attım.
Reyting kurbanı dizi, altı-yedi bölüm ekranda kalmış, sonra final yapmış.
Yüksel Bey inanın bugün oynayan birçok yapımdan daha güzel işlenmiş bir diziymiş. İçinde yaşamda olan her şey var; yazık olmuş. Ayrıca seyredip de unuttuğumuz Sultan Makamı, Yabancı Damat gibi dizilere bakıyoruz. Yabancı Damat'ta, Allah rahmet eylesin, Zeki Alasya ile birlikte Erdal Özyğcılar, Sumru Yavrucuk ve diğerleri o kadar güzel oynamışlar ki, seyretmeye doyamıyorsunuz.
Bence aynı diziyi tekrar tekrar vereceklerine eski güzel dizileri yayınlasınlar. Bu konuda a2 kanalı da çok iyi, zaman zaman seyrediyorum.
Size bu sıcaklarda tuttuğunuz ekran nöbetinizde başarılar dilerim, kolay gelsin."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA