Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

15 Temmuz’dan ne öğrendik?

Bir yıl önce yaşadığımız, televizyonda gördüğümüz olayları daha yeni idrak ediyoruz. O gecenin sıcaklığında, yaşadığımız travmanın etkisiyle aslında pek çok şeyi anında idrak edememişiz.
Gördüklerimizin hayal mi, gerçek mi olduğunun ayırdına yeterince varamamışız. Yaşadığımız tehlikenin aslında ne kadar büyük ve korkunç olduğunu, cumartesi akşamı ekranlara düşen 15 Temmuz'un 'arşiv' görüntüleriyle çok daha iyi anladık.
Görüntülere eşlik eden yorumlar da o günkünden çok daha sağduyulu, net ve demlenmiş olunca, başımıza gelenleri anlamamız daha da kolay oldu.
Peki 15 Temmuz'dan ne öğrendik? Aklım erdiğince, kalemim yettiğince sıralayayım:
1- Hiçbir darbe ve işgal girişimi, bu milletin vatan sevgisi ve iman gücünü aşamaz.
Ne tank, ne top, ne F 16'lar...
Savaş teknolojisi henüz bu 'zırhı' delecek bir silah geliştirememiştir.
2- Bundan sonra hiçbir güç, sahte üniformaların ardına sığınarak açıkça bir işgal girişiminde bulunmaya cüret edemez. Bundan sonra suikastlar, sabotajlar ve her türlü kirli entrika ile emellerine ulaşmaya çalışacaklardır; uyanık olmalıyız.
3- Mesele vatan ise gerisi teferruattır. Medya ve siyaset ne kadar bölünmüş ve kutuplaşmış görünürse görünsün, tehlike anında ortak düşmana karşı hiç tereddüt etmeden aynı safta birleşir.
4- Bu millet, inandığı bir 'önder' bulursa, peşinden gider, 'Öl' emrini bile gözünü kırpmadan uygular.
5- Bu darbeyi milletin inancı ve imanıyla birlikte 'iletişim' de önlemiştir. Konvansiyonel medya ve sosyal medya eğer bu kadar gelişmiş olmasaydı, halk bu denli iyi koordine olamazdı.
Özellikle sosyal medyanın 'sosyal' kısmı asla ihmal edilmemeli ve 15 Temmuz'da olduğu gibi sadece kutsal amaçlar için kullanılmalı.
6- İletişimin bu denli geliştiği bir çağda yaşamamıza rağmen, cami hoparlörlerinden huşu içinde yayılan selalar ile haberleşmiş olmamız da ayrıca dikkat çekicidir. Allah-u Teala, göklerimizden şanlı bayrağımızı, minarelerimizden ezan sesini, yüreğimizden imanı eksik etmesin.
7- 15 Temmuz darbesinin ekonomik faturasının 50 milyar dolar olduğu açıklandı.
Böylesine büyük bir iktisadi ve psikolojik travmayı dünyanın en büyük ekonomileri bile kaldıramazdı. Çok şükür ki, temeli güçlü olan ekonomimiz dimdik ayakta kaldı ve rüştünü ispat etti. Yabancı yatırımcılar bunu mutlaka değerlendirmelidir.
8- Kimse bu milleti hafife almasın.
Özellikle de 'memleket meselelerine ilgi göstermemekle' suçlanan gençleri. O gece pek çok tankın üzerinde o gençlerin ayak izleri vardı.
9- 15 Temmuz toplumsal olarak bir 'ruh çağırma seansı' yerine geçmiştir.
Anlaşılmıştır ki, 'Çanakkale ruhu' ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere yerli yerinde durmaktadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA