Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Aman dikkat!

Gün geçmiyor ki telefon dolandırıcılarının yeni bir icraatı haber bültenlerine, gazete sayfalarına düşmesin. Ben de köşeme ulaşan bilgi ve şikayetleri baz alarak, yeni dolandırıcılık yöntemleri konusunda okurlarımı uyarmaya çalışıyorum.
Geçenlerde bir dostum aradı. Telefonuna 'sözde' bir büyük süpermarketler zincirinin mesajı ulaşmış, '300 liralık hediye çeki kazandınız. Lütfen 0 888 .... no'lu telefonu arayın' diye. Bizimki aramamış tabii ki. Çünkü söz konusu o marketler zincirinin kapısından içeriye bir gün bile adımını atmamış. Ne yalan söyleyeyim ben de aramaya çekinirdim doğrusu. Çünkü bu tür numaraları aradığınızda sizi uluslararası bir hatta bağlıyorlar ve sonradan telefonunuza yüklü bir fatura geliveriyor. Zaten araştırdım; söz konusu firmanın böyle bir uygulaması yokmuş. Aman diyeyim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA