Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hiç sorun yok

'Kim Milyoner Olmak İster?'in tatilde olduğu şu yaz günlerinde, benim gibi bilgi yarışmalarına tutkun olanlar için Show TV'nin 'Bir Sorun mu Var?' yarışması çölde vaha oldu. Pazartesi geceleri ekrana gelen yarışmayı her hafta biraz daha büyük bir keyif ve heyecan ile izlemeye başladım.
Yarışmanın en ilginç tarafı, formatı. Zira bu kez yarışmacı, soruları bilmek zorunda değil. Karşısında bulunan kişilerden hangisinin 'soruyu bilemeyeceğini' doğru tahmin etmesi yetiyor. Neredeyse her hafta yarışmacılar 500 bin liralık büyük ödülün kıyısına kadar geliyor ama cesaret gösterip son soruyu yanıtlamadan ellerindeki ödüllerle yetinmeyi tercih ediyorlar. Ancak yarışmayı keyifli kılan tek faktör 'yerli buluş' olan özgün formatı değil. Sunucu Ali Sunal'ın teatral yeteneklerinden faydalanıp neşeli ve esprili kişiliğini de kullanarak yaptığı sunum, insanı ekrana bağlıyor.
Bu arada ABD'nin en etkin yapım şirketlerinden AIC, yarışmanın yurt dışı format haklarını satın almak için yapımcı BKM'ye başvurmuş. Sevgili Necati Akpınar ve ekibi ne kadar gurur duysa az.
Evet, yarışmanın ismi 'Bir Sorun mu Var?'... Ama gördüğüm kadarıyla hiçbir sorunu yok...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA