Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Jüri başkanıyla mesaj

Antalya Film Festivali'nin 'uluslararası kimliği' ile ilgili en etkili mesaj, jüri başkanı seçimi ile verilmiş oldu. Zira başkan olarak seçilen Filistinli yönetmen Elia Suleiman, savaş karşıtı filmleri ve ezilen Ortadoğu halklarını konu alan trajikomik öyküleriyle tanınıyor. Sosyal sorumluluk projeleriyle de tanınan Suleiman, bu anlamda 2011 yılında İtalya'da Taormina Film Festivali tarafından 'kültürlerarası diyalog ödülüne' de layık görüldü. Elia Suleiman, 2006'da jüri üyesi olduğu Cannes Film Festivali'nin yanı sıra pek çok film festivalinin jürisinde yer aldı ve New Horizons Film Festivali, Abu Dabi Film Festivali (2010), Deauville Asya Filmleri Festivali (2012) ve Rotterdam Film Festivali'nde (2014) jüri başkanlığı görevini üstlendi.
Bence Doğu ve Batı kültürlerinin kesişme noktasındaki Türkiye'nin, kültürlerarası diyaloğa zemin hazırlayacak bir film festivaline evsahipliği yapması, Antalya Film Festivali'nin en önemli misyonu ve 'kimlik kartı' olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA