Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu ne umutsuzluk?

Bizim dizi sektörümüz fantastik yapımlara ve bilim kurgu türüne hayli mesafeli duruyor. Bunun sebebi; bu içerikle hazırlanan denemelerin reyting listelerinde başarı kazanamaması ve yapımcıların aşk/entrika/romantik komedi türlerinde kendilerini daha 'garantide' hissetmeleri olabilir.
Adını vermek istemeyen bir okurumuz ise artık bu tabunun yıkılması gerektiğini savunuyor:
"Yüksel Bey, iyi günler. İsmimin herhangi bir yayında yer almasını istemem, çünkü babam sizi günlük olarak okuyor. (Hoppalaaaa! Her gün takip ettiği bu köşede yayınlanan bir yorumda isminizin görünmesinden babanız gurur duyardı oysa) Sosyal medyadaki yabancı dizi sayfalarına girerseniz, Türk dizilerine olan memnuniyetsizliği ve umutsuzluğu görürsünüz. Örnek verecek olursam; biliyorsunuzdur ki Netflix, Çağatay Ulusoy'un başrolünde olduğu bir 'süper kahraman' dizisi yapacak. (Sesimizi bir tek Netflix duydu) Ama Türk dizilerinin saçmalığından bıkıp yabancı dizi izlemeye başlamış çoğu kişinin bu habere yorumu, 'Bizim insanımız saçma sapan aşk dizileri dışında bir şey izlemez. Tutmaz bunlar' şeklinde oluyor. Bakın, Netflix'den bahsediyoruz; 'Daredevil' ve '13 Reasons Why' gibi beğenilen dizilerin yapım yerinden. Bu umutsuz bakışın sebebi, gerçekten dizilerimizin emeksiz ve ortaya atılmış çakma senaryolardan oluşması. İyi günler."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA