Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Uydu mu uymadı mı?

Okurumuz Murat Aydın'ın uyarısı üzerine hemen Türksat uydusu üzerinden yayın yapan Diyar TV'yi açtım. Ekonomik nedenlerden dolayı yayınını durdurmak zorunda kalan kanalın ekranında bir duyuru yer alıyordu: 'İstasyonumuza ters düşen ve aldatıcı reklamlar yayınlamadığımız için uydu kirası veremiyoruz. Biriken borçları ödemediğimiz taktirde Diyar TV'miz kapatılacaktır. İzleyicilerimizden bizi mazur görmelerini ve haklarını helal etmelerini temenni ederiz...' Duyurunun sonunda bir de irtibat numarası yer alıyordu.
Bu köşede cinsel içerikli, kerameti kendinden menkul ilaçları ve merdiven altı üretimi balları pervasızca pazarlayan, telefonlu seks hatlarının tanıtımını yapan, yarışma adı altında vatandaşı dakikalarca dolandıran uydu kanallarını sıkça yazmıştım. Sonunda pek çoğu için cezai yaptırım uygulandı, birçoğu da kapandı. Ancak 'ceza', ıslah etmenin sadece bir yolu. Bir de iyiye, doğruya teşvik amaçlı 'ödüllendirme' olmalı. İşini doğru dürüst yapan, az önce saydığım çirkin ticari yöntemlere baş vurmadan ayakta kalmaya çalışan kanallara mali açıdan yardımcı olunmalı. Ne bileyim, mesela yayınladıkları kamu spotları için onlara RTÜK bütçesinden ödeme yapılmalı. Maksat, kurunun yanındaki yaşlara yazık olmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA