Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yaz ekranlarından nefret ettim

Evet, aynen öyle... Bu sezon yaz ekranı öyle boş, öyle baştan savma, o kadar renksiz ki; hayatımda ilk kez televizyon yazarlığı yapmaktan keyif almaz oldum.
Haydi hep birlikte ekran muhasebesi yapalım... Yaz boyunca önümüze konulan onca yapım arasında sizi ekrana yapıştıracak, yeni bölümünü heyecanla beklediğiniz tek bir dizi film oldu mu? Peki gündüz ekranında mantar gibi çoğalan reality şov programları arasında Müge Anlı'nın 'Tatlı Sert'inin yanına 100 metre bile yaklaşabilen var mı? İzdivaç programlarına alternatif olarak ekrana pompalanan barışma programları; gerek içerik, gerekse sunum açısından eskileri mumla aratmadı mı? 'Bir Sorun mu Var?' dışında ekrana adeta kovayla boca edilen onca yarışma programı içinde dişinize dokunan bir tane çıktı mı? Sözde 'eğlence programı' diye servis edilen 'Dünya Güzellerim' ve 'İlk Buluşma'ya ne kadar tahammül edebildiniz? Dizilerin yerine 'yama' niyetine ekrana yapıştırılan ve ne gariptir ki köşesine gururla(!) 'TV'de ilk kez' ibaresi yazılan sinema filmlerinden kaçı aklınızda kaldı? (Ben bir tek TRT 1'de gösterilen ödüllü 'Kalandar Soğuğu'nu hatırlıyorum)
Ya haberlere ne demeli? Şöyle sizi sarsıp silkeleyen, içinizi titreten, 'Vay be' dedirten kaç 'özel habere' denk geldiniz?
Varsa yoksa ajansların servis ettiği rutin haberler... (FOX Haber bir aydır yaptığı tanıtımlarla Fatih Portakal ile İsmail Küçükkaya'nın ekrana dönüş tarihini millete ezberletti. Yani açıkça diyorlar ki; 'Bizim şu anda yaptığımız bülten filan değil, siz 14 Ağustos'u bekleyin...' İşin Türkçesi bu değil mi? Ekranda bu tanıtımı anons etmek zorunda kalan genç sunuculara hem ayıp, hem yazık.)
Yıllardır bu sütunlarda yazıp duruyorum, 'Neden yaz gelince ekranlar boşalır? diye soruyorum, cevabını bulamıyorum. Lütfen söyler misiniz, aranızda yaz geldi diye her akşam televizyon karşısına oturmaktan vazgeçen kaç kişi var? Önünüze iyi programlar gelse, izlemez misiniz? Ama televizyon sektörüne yön verenler, yazın tüm seyircilerin televizyonlarını naylona sarıp evde bırakarak, topluca Bodrum'a, Çeşme'ye tatile gittiğini, oralarda ise televizyon bulunmadığını sanıyorlar herhalde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA