Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Asıl şimdi ‘down’ oldular!

İddia tek kelime ile korkunçtu. Down sendromlu çocuklar, Galatasaray-Sivasspor maçında futbolcularla birlikte seremoniye çıkmak için Galatasaray Kulübü'ne baş vurmuşlar. Kulüp, "Şeref duyarız" diyerek kabul etmiş. Ancak çocuklar Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından stada alınmamışlar. Sebebi, Passolig kartlarının olmaması... Passolig ne? Stat güvenliğini artırmak için taraftara uygulanan özel akreditasyon kartı düzenlemesi.
Konuyla ilgili en etkili yorumu cumartesi sabahı FOX Ana Haber'de sunucu İlker Karagöz yaptı. Dedi ki, "İddialar doğruysa bu büyük bir ayıp. O statlara bıçaklar, meşaleler, patlayıcılar giriyor ama bu çocuklar giremiyor öyle mi!"
Bir süredir İngilizce karşılığı 'aşağı' olan 'down' kelimesini, bu farklılığın (Dikkat edin, 'hastalık' demiyorum) isminden ayıklayıp yerine 'Up (Yukarı) sendromu' demeye çalışıyoruz. Ama eğer yukarıdaki iddiada en küçük bir gerçeklik payı varsa, işte o zaman çocuklarımız 'down olmuş' demektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA