Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TEOG annelerinin sesi duyuldu

Köşemize yıllardır katkı veren okurlarımızdan Doruk Şahin, bu kez de 'Çocuklar Duymasın' dizisi üzerinden televizyon- eğitim ilişkisini mercek altına almış:
"Değerli Yüksel Ağabey, Cem Yılmaz yıllar önce demişti 'Eğitim şart' diye. Cem Yılmaz bunu şaka olsun diye söylememişti.
Sosyal medya, yeni nesil teknolojiler; daha doğar doğmaz hayata gözlerini açan çocuğa sunuluyor.
Japonya dünyada teknoloji devi ama kitap okuma oranı, eğitim düzeyi çok çok iyi düzeyde. Ülkemizdeki eğitim düzeyi ise hepimizin bildiği gibi. Televizyon dizilerine bakıyorum; eğitimle ilgili rasyonel ve isabetli mesaj veren 'Çocuklar Duymasın' var sadece.
'Çocuklar Duymasın', yeni bölümlerinde TEOG sınavını işliyordu. Çocukların sosyal hayatını kısıtlayan anne-babalara inceden dokundurup 'Yapmayın' mesajı veriyordu. Özel okul sayısında artış meydana geldi. Herkes 'TEOG'da şampiyon biziz' reklamları yapmaya, okullarına öğrenci çekmeye başladı. Cumhurbaşkanımız'ın açıklamasına göre, TEOG kaldırılıyor.
'Çocuklar Duymasın' konuyu nasıl toparlayacak merak ediyorum.
Sevgili Birol Güven; çocuklar duydu bence, TEOG kalkıyor.
Yeni bölümlerde sınava hazırlanan 'Merve' ve 'Orçun' da haberi öğrenince rahat bir nefes alır herhalde. MFÖ'nün çok sevilen şarkısında dediği gibi, 'Şampiyon biziz diyor Ali, attığımız gollerden belli...' Özel okullar arası şampiyonluk yarışı bitiyor, ne güzel.
Öğrenciler de rahat bir nefes alır artık.
Bence TEOG'un kalkması, eğitimde atılan güzel bir adım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA