Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bravo RTÜK!

Sezar'ın hakkı Sezar'a...
Bazı uygulamaları yüzünden bu sütunlarda kıyasıya eleştirdiğim RTÜK'ü bu kez hayata geçirmeyi planladığı yeni projesi için kutluyor ve destekliyorum.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, 'aile dostu' dizi ve filmlere 2018'de teşvik vermeye başlayacaklarını açıkladı. Yerlikaya, ayrıca radyo ve televizyonlarda Türkçe'nin doğru kullanımının artırılmasına ilişkin çalışmalar yapıldığı müjdesini de verdi. 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) yapılan düzenlemeyle aile ve çocuk dostu diziler maddi olarak teşvik edilecek. Ayrıca özellikle yerel görsel medyada Türkçe'nin doğru kullanılması adına kurs ve eğitim seminerleri de düzenlenecek.
Başkan Yerlikaya, yürütülen çalışmalara yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile bir araya geldiklerini ve koordinasyon içinde çalıştıklarını da ifade etti. RTÜK bütçesinde bu girişimlerin finanse edilmesi için pay ayrılacak.
Bu hamleyi son derece doğru buluyor ve önemsiyorum.
Çünkü RTÜK'ün sadece bir ceza müessesesi olmaması gerek. Eğer televizyon ve radyoların ıslahına yönelik bir organizasyona gidilecekse, ödül mekanizmasının da devreye sokulması lazım. Ancak ödül kriterlerinin son derece doğru ve titiz bir çalışmayla belirlenmesi gerekiyor. Siyasi fikir ve menfaatlerden arındırılmış, hak edene hakkını veren, dürüst ve samimi yapımcıları cesaretlendirecek bir teşvik uygulamasının sektöre büyük fayda sağlayacağına inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA