Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Ufak Tefek Cinayetler’

Bu başlık, Star TV'de yeni başlayacak bir dizinin ismi... Adından da anlaşılacağı gibi gerilim-polisiye türünde bir yapım. Ama ismi, toplumsal cinnetimizin tarifini yapmaya yetiyor da artıyor. Cinayet ve vahşet, hayatımızın öyle 'vazgeçilmez'(!) bir unsuru haline geldi ki, artık cinayetleri bile 'ufak tefek' ya da 'iri yarı' gibi kategorilere ayırır olduk, sonlanan şeyin 'insan hayatı' olduğunu unutarak... Bu durum, yukarıda yaptığım analizi nasıl da doğruluyor değil mi?
Hazır söz Star TV'nin polisiyelerinden açılmışken, 'Çember' hakkında da bir çift laf edeyim...
Ekrandaki polisiye eksiğini tamamlamak için yola çıkan ama her nedense dizi değil de birbirinden bağımsız televizyon filmleri olarak yayınlanan 'Çember'i ilgiyle izliyorum. Ancak bana göre saat 20.00'de değil, daha geç bir saatte yayınlanması gerekiyor. Geçen çarşamba yayınlanan 'Çember: Araf' adlı bölümde, uyuşturucu hap kullanımından Karındeşen Jack'i aratmayan vahşi cinayet sahnelerine ve intihar görüntülerine kadar çocukların zihinsel ve ruhsal sağlığını tehdit edecek pek çok görüntü ekrana saçıldı. Star TV yönetiminin o bölümü tekrar izledikten sonra bu konuya daha fazla duyarlılık göstereceğine inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA