Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sahada ibadet edilir mi?

Son zamanlarda pek çok futbolcuyu ve hakemi maça başlamadan önce dua ederken izliyoruz. Hatta bazı futbolcular, attıkları golden sonra secdeye varıp şükür namazı kılıyorlar. Ancak bazıları, futbolun içinde dinin yerinin olmadığını iddia ederek, bu görüntüleri eleştiriyorlar.
Profesör Nihat Hatipoğlu da cuma günü atv'deki programında bu konuyu yorumladı. Dedi ki, "Dinin giremeyeceği yer yoktur. İbadet her yerde yapılabilir. Allah- u Teala 'Bütün dünya bana mekan kılınmıştır' buyurmuştur. Din ne demek? Allah demek... Mimar, projesini çizerken kalkıp namaz kılabilir. İnşaatçı eğer işini imanla, İslam ahlakıyla yapıyorsa, betonun içine başka madde karıştırmaz. Bu nedenle Allah'a ibadet ve duanın yeri yoktur. Ha, diyelim ki bunu gösteriş için yapıyor. Onu biz bilemeyiz. Ne niyetle yaptığını yalnızca Allah bilir. Ben futbolcu kardeşlerimin sahadaki ibadetlerini yanlış bulmuyorum."



Bu arada hocamızın futbol bilgisi de izleyenleri şaşırttı. Bazı futbolcuların ismini rejinin yardımıyla hatırlamasına rağmen "İşte bizim Mesut (Özil)", "Sanırım Ribery bir zamanlar Galatasaray'da da oynamıştı" diyerek konunun hiç de yabancısı olmadığını gösterdi.

Stres uzmanının stresi
Bu hafta atv'nin Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasına kendini 'Stres Koçu' diye tanıtan Hasan Rıza Günay damga vurdu. Hepimiz gibi sunucu Kenan İmirzalıoğlu da stres koçluğunun ne olduğunu merak edip sordu. İlkokul mezunu Hasan Bey, her konunun bir koçluğunun türediğini görünce stresli insanları rahatlatmaya karar vermiş. Danışanlarının öfke duyduğu kişilerin fotoğraflarını yüzüne yapıştırıp, kendini dövdürüyor, küfrettiriyormuş. İşleri de bayağı iyiymiş. Kaskını çıkarıp, çıplak elle yumruk attırdığı zaman da ekstra tarife uyguluyormuş...



Gelin görün ki Hasan Bey daha ilk soruda yarışma stresine yenik düştü. "Hangisi bilenir? A) Çatal B) Tabak C) Bıçak D) Kaşık" sorusuna "Bıçak" yerine "Tabak" deyip, elendi. Mazeretini de "Soru çok basitti oradan vuruldum" diye açıkladı.
Belli ki artık Caps'lerin Efendisi olarak anılacak!..

Tarkan'ın plaketi geri alınır mı?
Türk Dil Kurumu, Tarkan'a 2008'de çıkardığı Metamorfoz albümünde kullandığı 50'ye yakın atasözü ve deyim için plaket verip, Başkan Haluk Akalın da Megastar'ı övgüye boğmuştu. Ancak Tarkan piyasaya yeni çıkacak şarkısında her türlü imla kuralını çiğnedi. "Geççek" adını verdiği şarkısının nakarat bölümü şöyle: "Geççek geççek elbet bu da geççek, gör bak umudun gününü gün etçek..."
Özellikle sosyal medya marifetiyle giderek erozyona uğrayan güzel Türkçemiz belli ki artık Tarkan'ın da umurunda değil. TDK, o plaketi geri alır mı dersiniz?

Haydar Dümen'in ardından...
Haydar Dümen hocayı da koronavirüse kurban verdik.
Haydar Dümen bana göre bir dönemin adı oldu. Cinselliği tabu olmaktan çıkardı. Cinsel sorunların dillendirilememesi nedeniyle oluşabilecek pek çok tahribatın önüne geçti. O, düdüklü tencerenin supabı gibiydi. Pek çok kez basıncın, infilaka neden olmasını engelledi. Binlerce insanın karabasanını, pembe rüyalara çevirdi.
Allah gani gani rahmet eylesin.

Gaf kürsüsü
Demet Akalın internetten alışveriş yaparken sepete aynı üründen bir yerine üç tane attığını fark etmeyince isyan etti: "Almayın!!! 300 liralık el ütüsü önce 600, sonra 940 lira oldu. 1 saniye içinde! Yuhhh ya, dolandırıyorsunuz milleti. Şikayet edicem!.."

Zap'tiye
Kilosu 20 liradan içi boş baklava satılmaya başlanmış. İçini evde vatandaş dolduracak. Fıstık yerine bezelye, ceviz yerine leblebi tozu...

Ne demiş?
Yine Tansu Sarı kardeşim yakalamış: "Saçlarınızı 16 Şubat'ta ucundan kestirin... Daha gür çıkacağını göreceksiniz." (FOX TV'deki Hayatta Her Şey Var programında Astrolog Mine Ölmez'in kuaförlüğe geçiş yaptığı garip tavsiyesi)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA