Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

ABD'nin 'Bağımsızlık Günü'nü kutladılar

Amerika'nın 4 Temmuz Bağımsızlık Günü, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Elitler İstinye'deki resepsiyonu kaçırmadı

Yavaş yavaş hayalet şehir kıvamına bürünen İstanbul'da davetlere de kıran girdi! Gecede birkaç kapı aşındırmaya alışık İstanbul'un elitleri; bu hafta, sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen davetlerle sosyalleşmeye çalıştı. Bu davetlerden öne çıkanı ise, ABD'nin 'Bağımsızlık Günü'nü kutlamak için İstinye'deki konsolosluk binasında verilen resepsiyondu. ABD'nin milli günü ve resmi tatili olan bu tarih, İstanbul'un elitlerinin pek çoğunun da katılımıyla konsolosluğun bahçesinde kutlandı. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, 1776 tarihli Bağımsızlık Bildirgesi'nin 236'ncı yıldönümü şerefine yaptığı konuşmada; İstanbul'un, modern ABD-Türkiye ilişkilerinin merkezinde yer aldığını vurgulayarak her sosyal kesimden Türk ve Amerikalı'nın en çok bu şehirde bir araya geldiğini sözlerine ekledi. Konuklar, New Orleans Caz Grubu'nun performansı ile geç saatlere kadar keyifli anlar yaşadılar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA