Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Türkler'in ABD'deki Bostancı'sı

PATRON ÇOCUKLARI, BOSTON'DA KAMP KURMUŞ!
İş ve cemiyet hayatından ünlü simaların çoğunun, çocukları ABD vatandaşı olsun diye ABD'de doğum yapmayı tercih ettiğini hepimiz biliyoruz. Birçok ünlü ailenin de, ABD'de doğsun veya doğmasın çocuklarını ABD'de okuttuğunu da bilmeyen yoktur herhalde. ABD'ye üniversite okumaya gidenlerin neredeyse hepsinin Boston şehrini tercih ettiklerini de bilmeyenler için ben söyleyeyim.
Ömer-Arzu Sabancı'nın oğulları Hakan ve Kerim, Yıldırım-Revna Demirören'in ikizleri Erdoğan ve Yelda, Haluk-Suzan Sabancı Dinçer'in oğulları Haluk, Erhan-
Emine Kamışlı'nın oğulları Fethi ve Murat-Sitare Akdilek'in kızları Naz; Boston'da okuyan Türkler'den birkaçı... Boston'da ne kadar çok Türk'ün okuduğunu gösteren bir espri öğrendim ki, eminim duyunca siz de çok şaşıracaksınız!
yabancı öğrencilere de öğretmişler!
Cuma günü Nişantaşı'nda sömestir tatili için İstanbul'a gelen Boston'daki öğrencilerden, Revna-Yıldırım Demirören'in ikizlerinden Erdoğan ile karşılaştım.
Erdoğan'a tatilin nasıl gittiğini sorunca "Maalesef tatil bitti, yarın Bostancı'ya geri dönüyoruz" dedi. Şaşırdığımı görünce; "Biz Boston'a, Bostancı diyoruz" dedi.
O kadar çok Türk varmış ki, kendilerini İstanbul'da gibi hissettikleri için Boston'u Bostancı yapıvermişler! Hatta okuldaki yabancı arkadaşlarına bile öğretmişler; onlar da Boston'a Bostancı diyormuş!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA