Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Unutmayalım unutturmayalım

FETÖ’nün darbe girişiminin yıl dönümünü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sevk ve idaresinde hazırlanan geniş bir programla, her kesim gibi iş ve cemiyet hayatı da anıyor. İş ve cemiyet hayatının ünlü isimlerine 15 Temmuz’u sordum. İşte onların 15 Temmuz değerlendirmesi...

ALİ AĞAOĞLU
(Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı)

"FETÖ'nün darbe girişimine, her Türk vatandaşı gibi tepki gösterdim. Darbe girişiminin başarısız olmasının en büyük sebebi, halkın o gece sokağa çıkıp demokrasiye ve meclise sahip çıkmasıdır. Cumhurbaşkanın arkasında duran halk darbenin önünde etten duvar ördü. 15 Temmuz'da birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettik. Yenikapı'daki o ruhu yaşatmalıyız."

CEM HAKKO
(Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

Darbe girişimine karşı büyük mücadele veren Çengelköy esnafına, tek tek 'Geçmiş olsun' mektubu yazıp bir kutu çikolatayla gönderen Cem Hakko, 15 Temmuz'un yıl dönümüyle ilgili şöyle konuştu: "Ülkesini seven ve kaç nesildir bu topraklarda yaşayan, çalışan, istihdam sağlayan bir Türk vatandaşı olarak; vatanımızın dirliği, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği en büyük değerimizdir. Barış içinde, din, dil, ırk ayırımı yapmaksızın hep birlikte yaşamak en büyük dileğimdir."

SELMA TÜRKEŞ
(İş kadını)

"Bu millet her şeyi bir şekilde unutur, affeder; ancak vatan millet söz konusu olduğunda hiçbir şeyi unutmaz ve affetmez. Özellikle bu ülkeye hainlik yapanları... Cumhurbaşkanımız milletimizi sokağa çağırmasaydı, darbeciler bu dirençle karşılaşmasaydı; ülkeyi ele geçirirlerdi. Çok büyük bir liderlik ve duruş sergilendi. 15 Temmuz'u, manasına uygun olarak anmalıyız. Şehitlerin ruhunu incitmeden, ailelerini üzmeden anmalıyız."

DEMET SABANCI ÇETİNDOĞAN
(DEMSA Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili)

"Seçilmiş hükümet dışında hiçbir iradeyi kabul etmeyiz. Her şey çok hainceydi. Hedef haince, planlar haince, uygulama haince... Halkımızın sağduyusu ve iradesi sayesinde ülkemiz çok büyük bir kaostan döndü. Bu süreçte bir kişiden ayrıca bahsetmek lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü bir ferasetle yönetti bu menfur süreci. Başından sonuna yaptıkları gerçekten inanılmazdı. Milletimle, vatanımla, bayrağımla gurur duyuyorum."

AYŞEN ZAMANPUR
(Silk&Cashmere CEO'su)

"Her türlü darbeye hep karşıydım, hep karşı olacağım. Açıkçası yaşadığımız darbe girişiminin ciddiyetini şimdi çok daha iyi anlamış durumdayız. Bir daha yaşanmaması için tüm kurumlarda gereken önlemler titizlikle alınmalı. Darbenin önlemesinde, sokağa çıkan o cesur insanların büyük katkısı olmuştur. 15 Temmuz; halkın iradesinin her gücün üzerinde olduğu bilinci ile demokrasiyi, birlik ve beraberliği güçlendirici bir bayram olarak kutlanmalı."

SİNAN ÖNCEL
(Twigy Yönetim Kurulu Başkanı)

"Türk milleti o gece demokrasi dışında hiçbir iradeyi kabul etmeyeceğini göstererek tüm dünyaya örnek olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ekranlarda görünmesi ve çağrısıyla meydanlarda toplanan halkın yanı sıra canı pahasına darbecilere karşı koyan subay, astsubay ve emniyet mensuplarını da unutmamak gerekir. 15 Temmuz'da pek çok 'fedakar insan' hikayesini yeniden hatırlayacağız ve onlara şükranlarımızı sunacağız."

YALÇIN AYAYDIN
(İpekyol Giyim Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı / İpekyol- Ayaydın/Miroglio Group CEO'su)

"15 Temmuz'da ülkece büyük bir kaza atlattık ve büyük bir felaketin eşiğinden dönük. O gece çok tedirgindim ve gözlerim Cumhurbaşkanı'mı arıyordu. umhurbaşkanı'mın konuşması beni rahatlattı. 'Sokağa çıkın' çağırısı üzerine kesinlikle darbenin olmayacağını o saniye net bir şekilde anladım. 15 Temmuz önemli bir dönüm noktası. Verdiğimiz kayıplara rağmen büyük bir tehlikenin eşiğinden dönüldüğü için, kutlanması gereken bir gün olduğunu düşünüyorum."

ZEHRA NEŞE KAVAK
(Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı)

Darbeye karşı koyarak herkese gücümüzü, irademizi ve kararlılığımızı göstermiş olduk. 15 Temmuz bir milattır. Ne mutlu bizlere ki millet olarak böyle cesur ve kararlı insanlara sahibiz. Onlar, devlet-millet kenetlenmesine örnek olup tüm dünyaya mükemmel bir ders verdi. 15 Temmuz'u, karanlığı aydınlığa çevirişimizi, kahramanlığımızı, kararlılığımızı, birliğimizi ve gücümüzü gelecek nesillerin yanında tüm dünyaya bir kez daha gösterecek şekilde kutlamalıyız.

SÜLEYMAN ORAKÇIOĞLU
(Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

"Darbe bizi en az 50- 60 yıl geriye götürürdü. Darbeyi, sayın Cumhurbaşkanı'mızın Facetime'dan bağlanarak 'Sokağa çıkın' çağrısı yapması önledi; gerçekten tarihe geçecek bir hareketti. 15 Temmuz bundan böyle demokrasi bayramı olarak kutlanmalı ve darbenin ülkemize vereceği zarar hususunda toplum bilinçlendirilmelidir."

NİLÜFER BULUT
(Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı)

"15 Temmuz bana acı ve gurur yaşatıyor. Yaşadıklarımız nedeniyle büyük acı duyuyorum ama bir yandan da, millet olarak bununla baş ettiğimiz, ülkemize ve demokrasimize sahip çıktığımız için de çok gururluyum. Darbe girişimi, Türk milletinin Cumhurbaşkanımız'a duyduğu sevgi ve güven sayesinde önlenmiştir. 15 Temmuz, milletimizin coşkuyla kutlaması gereken bir bayramdır."

FERYAL GÜLMAN
(Mimar)

"15 Temmuz gecesi; asker değil, halkına zarar verebilen bir terör örgütü vardı. Çok zordu bunu izlemek. Gerçek Türk askeri halkına ateş açabilir mi? Asla! Darbe girişimi, Cumhurbaşkanı'mız sayesinde engellendi. 15 Temmuz'un ardından 'Biz birlikte Türkiye'yiz' mesajları en mutlu eden kısmıydı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü o günün sembolü."

AYŞE KUCUROĞLU
(Happily Ever After Cafe'nin sahibi)

"Geçen yıl 15 Temmuz'da Mikonos'taydım. O gece bana dar geldi. İnsanın ülkesine girememesi ya da zor şartlarda girmesi ihtimali bile kişiye toprak aşkını hatırlatıyor. Halkımızın kararlı direnişiyle önlenen darbe girişiminin yıl dönümünde, halkımızın direnişinin kutlanması ve bu olaydaki şehitlerimizin saygıyla anılması; halkımıza ve şehitlerimize vefa borcumuz."

ASLI ÜSTÜNKAYA
(Unifree Duty Free Yönetim Kurulu Üyesi

"Darbe teşebbüsünü hatırladığım her an gözlerim doluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız olmasaydı; bu darbenin önünde, kesinlikle hiçbir engel yoktu. 15 Temmuz'da şehit düşen ve gazi olanlar; meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazdılar. Tek yürek olduğumuzda yenilmeyeceğimizi bir kez daha kanıtladılar. O yüzden 15 Temmuz destansı kutlanmalı..."

ÖZEN KUZU
(Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su)

"15 Temmuz'daki kalkışma, düpedüz vatana ihanettir. Böylesi hain bir kalkışma karşısında vatansever yurttaşlarımızla birlikte liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sokağa çıkın' çağrısına kulak verdik ve birlik olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Ülkemizin üstüne oynanan böylesi kirli oyunlara karşı ülkemiz, dik duruşuyla dünyaya meydan okudu."

IŞIL REÇBER
(Moda tasarımcısı)

"Hiç beklenmedik bir anda gelen darbe girişimi ve ülkemizi, devletimizi Cumhurbaşkanı'mızı savunmak adına sokağa dökülen halk... Canını verme pahasına değil canını vererek, canının canı evladını kaybederek engel olundu bu darbeye. Unutulmaz, unutulamaz... 15 Temmuz, halkın demokrasi adına vermiş olduğu mücadelenin günüdür, o yüzden çok önemlidir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA