Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Twitter bitkinliği

'Family Guy' ve 'American Dad!' dizilerinin yaratcısı, büyük yetenek Seth MacFarlane; geçenlerde The Daily Show with Jon Stewart, programına konuk oldu. Bu iki dahi komedyenin Twitter ile ilgili aşağıdaki sohbeti belki de Twitter hesabı olan herkesin muzdarip olduğu bir gerçeği yansıtıyordu:
Twitter için sürekli ilginç bir şeyler düşünme baskısı...

JON STEWART
(Seth'e soruyor): Ne kadar zamandır Twitter hesabın var?

SETH MACFARLANE:
100 yıldır var gibi hissediyorum. Twitter'ı olup da, Twitter'dan ölesiye nefret etmeyen bir kişi bile bilmiyorum.
Hepimiz yok olmasını istiyoruz.

J.S.:
Her gün bu programın çekimlerini bitirdikten sonraki en iyi hissim; günün geri kalan zamanında ilginç bir şeyler düşünmek zorunda olmamam. Twitter'ım olsa, her an karşında bir izleyici varmış ve o izleyiciyi memnun etmen gerekiyormuş hissi çok büyük bir baskı olurdu. Hep aklında... Sürekli o baskıyı hissetmemek için Twitter kullanmıyorum.

BEDAVAYA ŞAKA...
S.M.:
Sen, bizlerden daha akıllısın. En başta her gün komik bir şey yazmak eğlenceliydi. Şimdi sürekli ve bedavaya espri yapmak zorunluluğu hissetmek felaket bir şey... Bedavaya şaka yapıyoruz, bir de 'Bu esprin önceki kadar iyi değil' diye yazıyorlar. (Gülüşmeler)
Seth MacFarlane, Twitter'da yaptığı bazı esprilere arada bir laf atılıyor diye bu kadar bozuluyorsa, bizim ülkemizdeki sanatçılar ne yapsın? Kendi düşüncelerini paylaştıklarında ağza alınmayacak kadar ağır küfür yiyorlar.
Twitter neredeyse politik bir hakaret platformuna dönüştü. Bildiğim aklı başında sanatçılar, Twitter ile ilişkilerini soğutmaya başladılar. Çünkü artık tadı kaçtı.
Twitter, kullanıcıların birbirlerine fayda sağlayacağı bir platform olmaktan çıkıp kendi farklarını ortaya koymak için birbirlerini dirsekleyen fırsatçılarla doldu. Hoş şeyler öğrenip hayatımıza uygulayarak yolumuza devam edebileceğimiz tatlı bir akıntı yerine, rafting yapar gibi sürekli bir çalkantı ve sarsıntı içinde debelendiğimiz azgın bir nehir gibi... Ayağın yere sağlam basmıyorsa; seni vakum gibi çekecek, yutup gidecek bir ortam.
Sorumlusu teknoloji mi? Hayır, bizleriz. Sürekli fark edilme ve oyunun bir parçası olabilme arzumuz... Twitter kullanmayan ünlülerden George Clooney; "Ünlülerin Twitter'da olması çok saçma. Bir kere sürekli ortalarda olmak bir ünlü için zaten iyi bir şey değil! Bir de içkiyi biraz fazla kaçırdığın bir akşam yazdığın bir şey ile kariyerini mahvedebilirsin" diyor.
Jennifer Lawrence'a göre; Twitter ceza gibi bir şey...
Tina Fey ise en güzelini söylemiş: "Twitter kullanmak için insanlara ehliyet verilmeli."
Bizden de Cem Yılmaz baştan beri mesafesini koruyanlardan... Twitter'dan uzaklaşmaya başlayan sanatçıların sayısı da artıyor. 140 karakterde dünyayı kurtaramayacağımıza göre; tweet'ler dozunda ve zevkinde kalmalı. Nasılsa kimse kimseyi; 'aklından geçen her şeyi' bilmek isteyecek kadar önemsemiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA