Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Team Alvimedica heyecanı

Uçsuz bucaksız bir okyanusun ortasındasınız... 20 metrelik bir teknede; 20 metreye yükselebilen dalgalar, saatte 110 kilometreye ulaşabilen rüzgar, kuvvetli yağışlar, aşırı sıcak ve soğuk gibi şartlarda zorlu bir yarıştasınız.
Hem de dokuz ay boyunca... Sadece 'gerçek' ve 'siz' varsınız.
Acımasız doğa, dalgalar, balinalar, buzullar, risk ve tehlike ile resmen oyun oynuyorsunuz. Yarışın sonundaki en büyük ödülünüz ise; muhteşem tecrübeniz...
Dünyanın en prestijli, en heyecanlı ve zorlu okyanus yarışı Volvo Ocean Race'den (VOR) bahsediyorum.
Üç yılda bir yapılan ve okyanus rallisi olarak görülen VOR'da; tek tip VO65 adlı teknelerle yarışacak takımlar, 40 bin deniz mili boyunca dört okyanusu ve beş kıtayı geçerek 10 farklı limana uğrayacaklar.

ÜÇÜNCÜ ÇOCUK GİBİ
Yelken sporunu sevin ya da sevmeyin; insanı çeken bir şey var bu yarışta... Macera ve spor iç içe...
1.5 milyar kişinin takip ettigi Volvo Okyanus Yarışı'nda bu yıl ilk defa Türk bayrağı taşıyan bir tekne yarışacak. Girişimsel kardiyoloji alanında dünya devlerinin arasına girmeyi başaran tek Türk markası; Alvimedica'nın teknesi...
Alaton Ailesi'ni yıllardır tanırım. Onları hiç bu kadar heyecanlı görmemiştim. 2007'de kurdukları Alvimedica için İshak Alaton, "Kızım Leyla ve oğlum Vedat kadar üçüncü çocuk heyecanı veriyor bana" diyor.
VOR yarışı, şu aralar onlara mutluluk veren olaylardan sadece biri... Benzer heyecanı Eylül ayında Hırvatistan'ın Split kentinde açacakları 'Alvimedica Heart Center Hospital' için yaşıyorlar. Eşi ve benzeri olmayan bir proje! Sadece bir kalp hastanesi değil; aynı zamanda Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da girişimsel kardiyoloji ve kalp cerrahisi alanında çalışan doktorlar için bir eğitim merkezi olacak. Kalp cerrahisindeki son yeniliklerden biri olan hibrit ameliyatları da burada gerçekleşecek. Grubun CEO'su Cem Bozkurt "Bu sayede cerrah bypass yaparken, kardiyolog da kasıktan girip hastaya stend takabilecek" diyor.
Bazılarının başarı anlayışı sadece 'yapmak ve kazanmak' üzerine kuruludur. Ama sadece 'kazanmak', ruhu beslemez.
Bazıları için ise 'iyi yapmak' kadar 'iyi olmak' da önemlidir. Para kazanmaktan çok saygı kazanmaya değer verirler. Hayattan zevk almak üzere bir şey yaratmak, hizmet vermek, eğitmek onların misyonlarıdır. Bu, insanı hayata bağlar. İshak Bey'e "Alvimedica sanki sizi daha gençleştiriyor" dediğimde "Evet, yaşlanmamı durdurdu, 1927 doğumluyum ama hâlâ 50'li yaşlardayım" dedi.
'Uzun ömrün sırrı; hayattaki zorluklara karşı dümeni yumuşak tutmak ve anlam veren bir işle uğraşmak' diye boşuna dememişler.
Bu arada Volvo Okyanus Yarışı'nın startı 4 Ekim'de İspanya'nın Alicante kentinden verilecek.
Takımlar yarış süresince fanları ile internette interaktif olarak haberleşebilecekler. Bu sayede fanlar baştan sona bu epik yolculuğun parçası olabilecek. Ülkemizin beş kıtada adının geçeceğini düşünürsek; umarım takım ruhunu pekiştirecek 'kalpten' tezahüratı Team Alvimedica'ya gösterebiliriz. Ayrıntılı bilgiyi www.volvooceanrace.com'da bulabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA