Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Bir Stajyerin staj dosyası

Evin su getiren çocuğu, mahalle abisinin bakkala yolladığı ufaklık, her zaman defansta oynatılan, kendisi küçük hayalleri büyük koca yürekli elemandır stajyer. Çay, kahve getirmede üstüne yoktur. Güzel süpürür ama paspası pek iyi değildir. Bir de doldurmaya çalıştıkları, engin araştırmaların yazılı olduğu, kazandıkları tecrübeleri ekledikleri bir staj dosyaları olur bunların. Gelin, kıdemli stajyerlerden Nezih Kapgel'in staj günlüğüne göz atalım.

27 Temmuz 2016
Bugün bir şirketteki ilk staj günümdü. Çalışanlarla, yöneticilerimle ve çay makinesi ile tanıştıktan sonra ofisi gezdim. Günün geri kalanında fotokopi makineleriyle çalıştım. İlk gözlemlerime göre; üçüncü kattaki renkli fotokopi makinesi, lazer yazıcıya göre daha hassas bir makine. Ancak keskinlik sorunları var.

28 Temmuz 2016
Bugün tam 3472 sayfa fotokopi çektim. Lazer yazıcıyla aramızda bir soğukluk var, sanırım fotokopi makinesi hakkında söylediklerimi duyup alınmış olsa gerek, sürekli kağıt sıkıştırıyor. Delgeç kullanmakta iyi ilerleme kaydettim ancak zımbayla olan ilişkim pek yürümüyor.

29 Temmuz 2016
Bugün staj yaptığım şirketin ismine yakışır şekilde, tam 22 bardak çayı, ikinci kattan dördüncü kata, şekerleri ıslatmadan ve dökmeden taşımayı başardım. Refik Abi bu başarımı staj dosyama yazacağını söyledi. Özgüvenle, dik başla yürüyüp karşıya bakmak işin püf noktası.

30 Temmuz 2016
Şampiyonlar liginde durumlar karışık, Şeref Abinin kuponu bugün de tutmadı. Not: Marketin yanındaki bayi sürekli kalabalık oluyor, en iyisi biraz daha yürüyüp otobüs durağının oradaki bayiye gitmek. Bu arada lazer yazıcı ile aramızdaki buzlar eriyor gibi. Bugün sadece iki kez kağıt sıkıştırdı.

31 Temmuz 2016
Sevilla'nın Real Madrid'e karşı şansı yüksek, ayrıca aşağıdaki markette kurabiye 25 kuruş daha ucuz, dikkate alınması gereken bir ayrıntı. Öğleden sonra Refik Qbi ile hayatının en temel ögesi, çay içmenin usulü üstüne çalıştık. En önemlisi, staj yaptığım şirketin, reklamcılık alanında faaliyet gösteren bir ajans olduğunu öğrendim. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA