Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

1 film bir dizi

'WESTWORLD'
1973 yapımı 'Westworld' filminin, aynı adlı tv serisi olarak, kısa bir süre önce yayınlanmaya başlayan dizi, şimdiden dünyayı sallamaya göz kırpıyor. Senaristliğini, 'Memento' ve 'Batman' filmlerinin yaratıcısı Jonathan Nolan ile eşi Lisa Joy'un yaptığı 'Westworld', tamamen insan eliyle kurgulanmış bir vahşi batı kasabasında geçiyor. 'Park' denilen bu yerde, ev sahibi olan yapay zekaya sahip insan replikaları ile konuk olarak gelen, gerçek insanlar arasındaki olaylar anlatılıyor. Kısaca yapay zeka ve insan çatışmasını fütüristik bir perspektifle ele alacak olan dizinin, yayınlandığı HBO kanalında, 'Game Of Thrones'tan daha yüksek bir bütçe ile çekildiğini düşünürsek, işi fazla uzatmadan 'Game Of Thrones'u tahtından edecek gibi görünüyor. Bilim kurgu ve gerilimi seviyorsanız, bünyesinde 'Anthony Hopkins' ve 'Ed Harris' gibi isimleri de barındıran 'Westworld'ü izlememeniz için hiçbir neden yok!

'12 MAYMUN'
1995 yapımı bir Terry Gilliam filmi olan '12 Maymun', kadrosunda yer alan isimlerle ve konusuyla, son 20 yılın en iyi filmleri arasında gösterilen bir başyapıt. 'Seven' filminden hemen sonra, bu filmde oynayan 'Brad Pitt'in iyi bir oyuncu olduğunu ispatlayarak dünyaya selam çaktığı, 'Bruce Wills'in harika bir performans sergilediği 12 Maymun'un hikayesi ise bilim kurguya dayanıyor. 1996 yılında 5 milyar insanın ölümüne neden olan bir virüs, 2035 yılında, insan nüfusunun hemen hepsini yok eder. Bruce Wills'in canlandırdığı 'James Cole', 1995 yılına dönüp virüsün kaynağını bulmakla görevlendirilir. Ancak bilim adamları tarafından, yanlışlıkla daha erken bir zaman olan 1990 yılına gönderilir. James, yine yanlışlıkla bir akıl hastanesine düşmüştür. Deli olmadığı halde, 1990 yılında delilik sayılabilecek, 'İnsanlar yok olacak, gelecekten geldim' gibi açıklamaları yüzünden gerçek bir deli gibi algılansa da görevini yerine getirmek zorundadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA