Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Sosyal medya sitesi kurma

Elinde bilgisayar olan, internetle ilgili bir şey yapmaya başlıyor şimdilerde. Mâlum teknoloji çağındayız. 3 yaşında çocuklar bile tablette oyun oynuyorken, 10 yaşında çocuklar 'yayıncı' oluyorken biz de vizyonumuzu genişlettik ve neden sosyal medya sitesi kurmayalım ki dedik. Artık her şey internette, ulaşabileceğimiz her şey var; neden koltuğumuzdan kalkıp hava alalım ki? Aç abi Google Maps'i, dolan...

Önce sosyal medya nedir onu öğreneceğiz. Sosyal medya demokrasinin mihenk taşlarından biridir. Aynı zamanda anarşist bir düzendir de. Yani herkes istediği her şeyi söyleyebilir. Şakalar, komiklikler havada uçuşur, tespitten tespite koşulur ve istediğiniz her insan olabilirsiniz. Birçok düşünceyi aynı anda görebileceğiniz bir zaman akışı sağlar size sosyal medya. İzel'in kendine hazırladığı kahvaltı, 'Kozmos' belgeselinden bir kesit ve büyük bir yazarın ünlü bir sözünü alt alta başka şekilde nasıl görebilirdik? İşte böyle parlamento ortamı sağlayan, site formatı düşünün.

Önümüzde 3 yol var
İnsanlara karakter sınırı tanımak ve onların 'olabildiğince az kelimeyle olabildiğince çok şeyi anlatma' yeteneklerini geliştirebilir ve kendilerini, daha yalın ifade etmelerini sağlayabilirsiniz. Bu iletişimde en önemli kurallardan biridir. Bu sayede topluma bir katkıda bulunmuş olursunuz.

Sadece görseller ve kısa videolarla, insanların kendi hayatlarını, başkalarına göstermeleri için olanak yaratabilirsiniz. Unutmayın ki sevgi paylaştıkça çoğalır. Bunun konuyla ne alakası var bilmiyorum aslında. Böyle bir platform, insanların nasıl yaşadığını görmek, onları anlamak için harika bir yol.

İnternetin nadide bilgi kaynağını mı yaratmak istiyorsunuz? O zaman karakter ve video uzunluğu sınırını kaldırıp görseller ile harmanlamalısınız. Bu sayede engin bir paylaşım arşivine sahip olacağız. Her an en gereksiz şeye denk gelebileceğiz. Ancak bilgi güçtür dostlarım, gereksiz deyip geçmemek lazım.

Hangisini seçeceğiniz size kalmış. Şu an sadece fikir buluyoruz sevgili internet guruları. Fakat dikkat etmemiz gereken nokta; 'mavi'. Bunu anlamak çok zor değil. Filmler ve dizilerde adı geçiyorsa, şiirlerde ondan bahsediliyorsa bir bildikleri vardır. Yok 'psikolojik araştırmalara göre mavi huzur veriyor', yok 'mavi renginin aurası' falan filan; bunlar işin hikayesi. İnternette gördüğünüz her şey değil ama çoğu şey doğrudur. Yani birileri yeraltında yaşayan ve dünyayı gizli gizli yöneten bir ırktan bahsediyorsa, bu büyük ihtimalle doğrudur ama kesin diyemeyiz. Sitemizin ara yüzü mavi ve beyaz dan oluşacak. Çünkü farklı olduğunuzu insanlara göstermelisiniz.

Peki nasıl popülerleşeceğiz? Belli paralar karşılığında, diğer platformlarda tanıtımınızı yaptırıp kitlenizi yakalayabilirsiniz. Ünlü isimleri platformunuza davet ederek ilgi çekebilirsiniz. Ya da birilerini karalayarak tepki çekip tartışma ortamı yaratabilirsiniz. Unutmayın ki internette bir tartışma varsa insanlar taraf tutar. 'Geçenlerde menemen soğanlı mı olur yoksa soğansız mı olur?' tartışmasına denk geldim. Sonuç vahimdi: Üç ağır yaralı, bir yoğun bakım. Ya da yabancı sitelerden içerik kopyalayabiliriz. Yani o da bir fikir. Pek etik olmasa da.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA