Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Yurt dışından farklı salatalar

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün sıra dışı salatalara yer veriyorum. Salatalardan bir tanesi Meksika ruhunu yansıtıyor. Bir diğeri Fransa'ya her gittiğimde severek yediğim ve evimde de misafirlerime yapıp ikram ettiğim keçi peynirli salata. Son olarak da hemen hemen tüm kafe ve restoran mönülerinde karşımıza çıkan sezar salata tarifini veriyorum.

HOTEL CAESARS'A AİT
Sezar salatanın, Julius Ceasar ile ilgisi yok. Sezar salata, Hotel Caesar's Palace'ın sahibi ve şefi Caesar'ın, kilerde fazla erzak kalmadığı bir günde mutfakta geriye kalan kısıtlı malzeme ile geliştirdiği bir tariftir. Esasen sezar salatanın içerisine koyulan mayonez, mutlaka el ile yapılmalıdır. Ancak bugün ben size evde hepinizin yapabileceği en pratik formülü veriyorum.
Bana istediğiniz zaman idilkaninmutfagi@sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

TAVUKLU SEZAR SALATA

4 dilim tavuk göğüs fileto
Kruton
Göbek marul
Parmesan peyniri
1 diş sarımsak
1 adet limon
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz ve tane karabiber
1 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 tatlı kaşığı ançüez ezmesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Sezar sos için gerekli malzemeyi rondoda çekiyoruz. Tavuk filetolarını azıcık zeytinyağı ile teflon tavada ızgara ediyoruz. Göbek marulu yıkayıp üzerine sezar sosu döküyoruz. Izgara tavuk filetolarını sezar sosun üzerine diziyoruz. Son olarak krutonlarla ve traşlanmış parmesan ile servis ediyoruz.

FRANSIZ USULÜ KEÇİ PEYNİRİ SALATASI

Akdeniz yeşilliği
Çeri domates
Kuru kayısı
Dolmalık fıstık
Baget ekmek
Keçi peyniri kreması
Pul biber

Sosu için:
Balsamik sirke
Zeytinyağı

Yapılışı: Baget ekmeklerini ve keçi peynirini dilimliyoruz. Baget ekmeklerin üzerine keçi peyniri dilimlerini yerleştirip üzerine pul biber serpiyoruz. Fırınımızın ızgara bölümünü açıp keçi peynirli ekmekleri pişiriyoruz. Dolmalık fıstıkları teflon tavada çeviriyoruz. Akdeniz yeşilliğini elimizle kopartıyoruz. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesiyoruz. Fırınlanmış keçi peynirli ekmekleri diziyoruz. Sos içinse, balsamik sirke ve zeytinyağını karıştırıp yeşilliğin üzerine döküyoruz.

TACO SALATA

Yarım göbek
200 gr. kıyma
1 yemek kaşığı taco baharatı
1 kase Meksika fasulyesi
1 kase haşlanmış mısır
1 kase mısır cipsi
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet domates

Sosu için:
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Zeytinyağı
1 avuç dereotu
Tuz
Karabiber

Yapılışı: Taco baharatı ile birlikte kıyma kavrulur. Göbek marul ince ince doğranır. Zeytinyağı ve limon suyu ile birlikte karıştırılır. Üzerine kavrulmuş kıyma serilir. Ardından diğer tüm malzemeler eklenir. Domatesin kabuğu soyulur küp küp doğranır. Sos malzemesi akışkan bir kıvam alacak şekilde çırpılır Salatanın üzerine dökülerek servis edilir.

PÜF NOKTASI
İsterseniz bu salatanın üzerine salsa sos dökerek de servis edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA