Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mutfaklarda çilek kokusu

Bahar aylarının vazgeçilmezi çilek tezgahlarda yerini almışken, 'Çilekli lezzetlerin tam zamanı' dedim ve kolları sıvadım.
Alerjim olmasına rağmen, en sevdiğim meyvelerden biri çilek. Gördüğüm zaman almadan duramıyorum. En sevdiğim reçel de çilek reçeli.

BUZLUKTA SAKLAYABİLİRSİNİZ
Hal böyle olunca; güzel kokulu tarla çileklerini bulmak için gitmediğim pazar, sormadığım market kalmıyor. Artık hormonlu çileklerin modası geçmedi mi? Kocaman, iri iri, çileklikten çıkmış, kokusuz, lezzetsiz çilekleri bize ne kadar daha yutturmaya devam edecekler?
Bugün sizin için çilekli limonata, çilekli cheesecake ve bir de çilekli salata yaptım.
Aslında çilekleri rondodan geçirerek püre haline getirdikten sonra buzdolabı poşetlerine koyup saklarsanız; istediğinizde limonata veya tatlılara sos olarak kullanabilirsiniz.
Çilek; efsanevi lezzeti, dokusu ve kokusuyla gönüllerimizde taht kuran en nadide meyvelerden biri olduğuna göre ne duruyoruz?
Bana idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilir ve aklınızdakileri sorabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

Malzemeler:
3 paket yulaflı bisküvi
100 gr. tereyağı
3 adet yumurta
400 gr. labne peyniri
2/3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilin
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta

Sosu için:
500 gr. çilek
Çeyrek su bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı su

Yapılışı: Bisküvileri rondoda çekiyoruz. Tereyağıyla karıştırıp kalıbın altına bastırıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz. Cheesecake malzemesi için, yumurtaları şekerle çırpıp diğer malzemeleri ekliyoruz. Ardından bisküvilerin üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişiriyoruz. Sos malzemesini rondoda çekip pişiriyoruz. Soğuyan cheesecake'in üzerine döküyoruz.

PÜF NOKTASI
Cheesecake yaparken tepsiye su dökerseniz, cheesecake'iniz pamuk gibi bembeyaz pişer.

KIRMIZI LİMONATA

Malzemeler
14 limon
4 portakal
1 demet taze nane
3 su bardağı toz şeker
500 gr. çilek

Yapılışı: Limon ve portakalın kabuklarını rendeleyip küp küp doğruyoruz. Taze naneyi doğruyoruz. Çilekleri rondodan çekip içine ekliyoruz. Şekerle birlikte hepsini bir gece bekletiyoruz.Ertesi gün soğuk su ilavesiyle kıvamını buluyoruz.

PÜF NOKTASI
Çilekli limonataları küçük pet şişelere doldurarak buzlukta konsantre halde saklayabilirsiniz.

ÇİLEKLİ ROKA SALATASI

Malzemeler:
1 kase çilek
250 gr. roka
Bir parça rokfor ya da keçi peyniri kreması

Sos için:
1 portakalın suyu
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Tüm malzemeyi salata kasesinde birleştirin. Ardından hazırladığınız sosu dökerek servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA