Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Çorbasız iftar olmaz

Ramazan ayında, sofraların olmazsa olmazlarından biri de çorbalardır. Ramazan ve bayram sofralarında çorba deyince akla mercimek çorbası gelir. Körili mercimek çorbası ise tam anlamıyla ters köşe bir etki bırakıyor damağınızda. Abant kebabı da, en sevdiğim iftar lezzetlerinden biridir. Hem kişiye özel sunumu, hem doyuruculuğu, hem de lezzetiyle her Ramazan mutlaka bir kez de osa Abant kebabı yaparım. Mutlu ve bereketli sofralarda buluşabilmek dileğiyle...

KÖRİLİ MERCİMEK ÇORBASI

1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
1 adet havuç
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1 litre su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı: Bütün malzemeyi tencereye koyup kaynatıyoruz. Ardından üzerine biberli yağ gezdiriyoruz.

ABANT KEBABI

2 adet bostan patlıcanı
200 gr. sotelik ya da yağsız kuşbaşı et
5-6 adet mantar
1 kase rendelenmiş taze kaşar
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 kaşık tereyağı
Karabiber
Tuz
Yapılışı : Etleri, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ve soğan ilave edip kısık ateşte suyunu tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuz ilave ediyoruz. Suyunu çektikten sonra tereyağı ve mantarı ilave ediyoruz. Ardından sivri biber, domates ve baharatları ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Etler pişerken bir yandan patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesiyoruz. Bir tencereye bolca sıvı yağ koyup orta hararetli ateşte, önlü arkalı patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kızartıyoruz. Kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havluyla alıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Patlıcanların ortalarını bir çatal yardımıyla eziyoruz. Hazırladığımız etli malzemeyi patlıcanların içine paylaştırıyoruz. Salça ve bir miktar sıcak suyu karıştırarak fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına veriyoruz. Peynir eriyince servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA