Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Uygun bütçeli iftar

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün hemen herkesin evinde bulunabilecek malzemelerle hem çok uygun bütçeli, hem de son derece pratik iki tarife yer veriyorum. Havuç köftesini ister patates püresi, ister pilav ile servis edin; hiç kimse içinde kıyma olmadığına inanmayacak. Süzme yoğurt çorbası ise tüm gün aç kalan midenize bayram havası yaşatacak. Şimdiden afiyet olsun. Hayırlı Ramazanlar...

SÜZME YOĞURT ÇORBASI

200 gr. süzme yoğurt
150 gr. iyice ufalanmış ekmek içi
Et suyu
Tuz

Üzeri için:
Tereyağı
Kırmızı toz biber
Dolmalık fıstık

Yapılışı: Süzme yoğurt ve ekmek içleri bir kapta karıştırılır. Homojen bir kıvam alana kadar sürekli karıştırılır. İyice karıştığı anlaşıldığı zaman üzerine kaynatılan et suyu eklenir. Yoğurt kesilmesin diye et suyu birer kepçe yavaş yavaş yoğurtlu harca yedirilip çorba kıvamına getirilir. Üzeri için; tereyağı eritilir, fıstıklar kavrulur. Çorbanın altı kapatılınca kırmızı toz biber eklenerek sos olarak dökülür.

HAVUÇ KÖFTESİ

1 adet yumurta
10 dal maydanoz
4 çorba kaşığı un
4 adet orta boy havuç
1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
Karabiber
Pul biber

Bulamak için :
1 su bardağı galeta unu
1 adet çırpılmış yumurta

Kızartmak için :
Sıvı yağ

Yapılışı: Havuçları rendeliyoruz ve zeytinyağında soteleyerek pişiriyoruz. Pişirdiğimiz havuçların üzerine yumurta, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber ekliyoruz. Maydanozları ince kıyıp ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz. Biraz galeta unu ilavesi ile köfte formuna getiriyoruz avcumuzda şekil veriyoruz. Tavaya sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Hazırladığımız köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA