Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pratik iftar sofrası

İdilika'nın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün yapımı son derece basit lezzetler var. Çalışanlar için hazırladığım bu iftar mönüsünde Balkan köfte yapıyoruz. Esasen Balkanlar'a gittiğimde gördüm ki orada köfteler tuzlu bir kaymak ile sunuluyor ancak bizler eskiden beri bu usul köfteye Balkan köfte diyoruz. Tatlı olarak ise hem hafif, hem de havalı bir tahin helvalı dondurma tarifi sunuyorum. Şimdiden afiyet olsun. Hayırlı Ramazanlar.

BALKAN KÖFTE

400 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
Kimyon
Tuz
Kırmızıbiber
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz

Beğendi için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 adet közlenmiş patlıcan konservesi
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sos için:
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
2 adet kesme şeker
Tuz
Sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ
Yapılışı: Köfte malzemesini bir araya getirip yoğuruyoruz. Top top köfteler elde edip zeytinyağında kızartıyoruz. Beğendi için; tereyağı ve unu kavuruyoruz, içine közlenmiş patlıcanları ilave ediyoruz ve azar azar süt ilave edip koyulaştırıyoruz. En son rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip erimesini sağlıyoruz. Domates sos için; domatesleri ve sarısakları rendeliyoruz ve tüm malzemeyi kaynatıyoruz. Servis ederken tabağa domates sos koyuyoruz, beğendi ve köfteleri diziyoruz. Sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirerek servis ederken maydanoz ile süslüyoruz.

TAHİN HELVALI DONDURMA

4 top kaymaklı dondurma
100 gr. hazır tahin helva
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
Yapılışı: Dondurmayı kuplara paylaştırıyoruz üzerlerine tahin ve pekmez döküp tahin helvayı rendeleyerek servis ediyoruz. Bütün bunlar için sadece iki dakika yeterli oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA