TURKCELL İMSAKİYE
TURKCELL İLE RAMAZAN
İDİL ÇİMRİN Sabah İDİL ÇİMRİN

Hindili iftar daveti

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, iftar davetleriniz için alternatif olabilecek iki tarif var. Birisi patlıcan beğendi çorbası, diğeri ise hindi bonfile sarma. Şimdiden hepinize afiyet olsun...

BEĞENDİ ÇORBASI

1 adet konserve közlenmiş patlıcan veya 2 adet közlenmiş bostan patlıcan
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi
Tuz
Karabiber

Yapılışı: Tereyağı eritilerek un kavrulur ve közlenmiş patlıcanlar eklenip kavrulmaya devam edilir. Ardından yavaş yavaş süt eklenir ve iyice yedirilir. Beğendi, et suyu ile açılır ve baharatlar eklenir, kıvamına göre kaynar su eklenip servis edilebilir.

SEBZELİ HİNDİ BONFİLE SARMA

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı dilimlenmiş mantar
1 adet kırmızı kapya biber
500 gr. baby ıspanak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
4 adet hindi bonfile
8 dilim kaşar peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Öncelikle piyazlık doğranmış soğan, mantar, kapya biber ve sarımsağı soteleyelim. İçine en son ıspanakları ilave edelim. Tuz, karabiber ile lezzetlendirelim. Hindi bonfileyi ortadan ikiye ayırarak büyük bir parça elde edelim. Poşetin arasına koyalım ve iyice dövelim. İncecik olan filetonun içine sebzeleri ve ikişer dilim kaşar peynirini koyup rulo halinde saralım. Kürdan ile tutturalım. Teflon tavada tereyağını eritelim. Hindi sarmaları arkalı önlü mühürleyelim. Hindi sarmaları bir fırın kabına alalım ve tavaya biraz kaynar su döküp hindiden kalan tüm lezzeti alıp sos olarak hindilerin üzerine gezdirelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Dilimleyerek servis edelim.