Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Farklı iftar sofrası

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı iftar sofrasında bugün, iftar davetlerinize uygun sofistike iki adet tarife yer verdim. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabişmek dileği ile...

MARUL ÇORBASI

1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 marul
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt

Yapılışı: Marulu doğruyoruz, pirinçle beraber haşlıyoruz. Pirinçler pişince sütle unu karştırıp çorbaya ilave ediyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.

PÜF NOKTASI
En son aşamada krema ilave ederseniz, şahane bir lezzeti oluyor.

BEZELYE PÜRESİ YATAĞINDA KUZU PİRZOLA

Bezelye püresi için:
500 gr. bezelye
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kaşar rendesi

Kuzu Pirzola için:
5-6 adet kuzu pirzola
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 tutam biberiye
Sıvı yağ

Beğendi Yapılışı: Bezelyeleri haşlayıp çok az sıvı yağ da soteliyoruz. Bu arada tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca sütü ekleyerek karıştırıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kaşar ve bezelyeleri ekleyip hepsini rondodan geçiriyoruz.

Kuzu pirzola yapılışı: Sosu için; bir kabın içine süt, zeytinyağı ve biberiye koyup karıştırıyoruz. Kuzu pirzolaları hazırladığımız sosun içine batırıp 25 dakika bekletiyoruz. Daha sonra kuzu pirzolaları sosun içinden çıkarıp süzdürüyoruz. Üzerine tuzu ve karabiberi serpip teflon tavada az sıvı yağ ile arkalı önlü kızartıyoruz. Daha sonra bezelye beğendinin üzerinde servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA