Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Uygun bütçeli iftar

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün yine iftar davetlerinize yakışacak uygun bütçeli bir çorba, bir de pilav tarifim var. Bu iki tarifle iftar sofralarınız şenlenecek. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...

TOYGA ÇORBASI

1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış buğday
1 büyük kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
Et suyu

Sosu için:
2 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Haşlanmış nohut ve buğdayı, 15 dakika kadar kaynatıyoruz. Ayrı bir yerde terbiyesini hazırlamak için yoğurt, un ve et suyunu karıştırıyoruz. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş ılıtarak çorbaya ilave ediyoruz. Üzeri için tereyağını eritip altını kapatıyoruz ve kuru nane ilave edip karıştırıyoruz. Pişen çorbanın üzerine döküyoruz.

ZERDEÇALLI PİLAV

2 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı zerdeçal
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Tereyağı

Yapılışı: Pirinci yarım saat tuzlu suda bekletip bol soğuk su ile yıkayıp süzüyoruz. Tencereye tereyağı koyup pirinçleri kavuruyoruz. Üzerine sıcak su, zerdeçal, kuş üzümü ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
Pilav yaparken tereyağı kullanacaksak eğer, mutlaka içine bir miktar sıvı yağ ilave etmemiz gerekir. Çünkü içindeki kazein isimli süt proteini sebebiyle tereyağı cok hızlı yanabiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA