Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

İftara alternatif börekler

Herkese merhabalar, İdilika'nın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün dünyadan börek örneklerine yer veriyorum. Bir tanesi Fas usulü nefis tavuklu börek, diğeri ise meşhur Rus böreği pirog. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...

FAS USULÜ BÖREK

1 adet tavuk göğsü
50 gr. iç badem
1 avuç maydanoz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Tuz
Karabiber
Kişniş
2 adet yufka
Üzerine sürmek için eritilmiş tereyağı
Toz şeker
Tarçın

Yapılışı: İç malzeme pişirilir. İki adet günlük yufka arasına yağ sürülerek üst üste konur. Bir kapak yardımı ile daireler çıkarılır. İç malzeme içine koyulup ağzını kapatırken kürdan ile dikiş diker gibi şekil verilir. Son olarak üzerlerine eritilmiş tereyağı sürürlür. Toz şeker ve tarçın bir kasede karıştırılır, üzerlerine serpiştirilip fırında pişirilir.

RUS BÖREĞİ PİROG

Hamur için:
1 paket yaş maya
Un
Su
Tuz
1 adet yumurta
Biraz şeker

İç malzeme için:
1 kase pilav
1 adet ayıklanmış palamut balığı
3 adet soğan

Yapılışı: Yaş maya, çok az şeker ve su ile ezilir. Un içine yumurta ve tuz eklenir, maya ile karıştırılır. Hamur mayalanmaya bırakılır. Ekmek hamuru kıvamı yeterli olacaktır. Soğanlar pembeleştirilir, palamut kızartılır. Tuzlanır. Hamur mayalanana kadar soğanın içine doğranmış palamutlar bekletilir. Hamur mayalandıktan sonra ikiye bölünür ve açılır. İlk parça tepsiye dizilir. Üzerine pilavın yarısı, soğan ve palamut eklenir, tekrar pilav dökülür; üste, kalan hamur eklenir ve pişirirken üzerine bolca ekmek kırıntısı serpilir. Arzuya göre hamurdan şekiller yapılabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA