Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sebzelerle iftar daveti

İdilika'nın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün davetlere uygun, hem görsel, hem de lezzet olarak farklı iki tarife yer veriyorum. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...

HAVUÇLU AVCI BÖREĞİ

1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
İç malzemesi için:
1 kg. havuç
2 yemek kaşığı lor peyniri
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için:
2 adet yumurta
1 kase ekmek kırıntısı
Ayçiçek yağı
Yapılışı: Krep malzemesini çırparak yağladığımız krep tavasına birer kepçe döküp arkalı önlü pişiriyoruz. İç malzemesi olarak rendelenmiş sarımsak, soğan, havucu pişiyoruz. Kreplerin içine pişmiş havucu ve peynirleri koyup rulo halinde sarıyoruz. Krep rulolarını, önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmek kırıntısına bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz ve ortadan ikiye keserek servis ediyoruz.

SEBZELİ HİNDİ BONFİLE SARMA

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı dilimlenmiş mantar
1 adet kırmızı kapya biber
500 gr. baby ıspanak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
4 adet hindi bonfile
8 dilim kaşar peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Öncelikle piyazlık doğranmış soğan, mantar, kapya biber ve sarımsağı soteliyoruz. İçine ıspanakları ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Hindi bonfileyi ortadan ikiye ayırıp büyük bir parça elde ediyoruz. Poşetin arasına koyup iyice dövüyoruz. İncecik olan filetonun içine sebzeleri ve ikişer dilim kaşar peynirini koyup rulo halinde sararak kürdanla tutturuyoruz. Teflon tavada tereyağını eritip hindi sarmaları arkalı önlü mühürlüyoruz. Hindi sarmaları bir fırın kabına alıp tavaya biraz kaynar su dökerek hindiden kalan tüm lezzeti alıp sos olarak hindilerin üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Hindi sarmaları dilimleyerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA