Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bayramınız şölene dönüşsün

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, bayram neşesi var. 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını bitirmenin, bayrama kavuşmanın huzuru hepimizi sardı. Bayram sabahı edilen kahvaltı, ardından tüm ailenin bir araya toplanması, kucaklaşması, ardından oturulan bayram sofralarının tadı anlatılamaz. Ben oldum olası bayramları çok sevmişimdir. Kalabalık sofraları sevdiğimden midir bilinmez ama bayram ön hazırlığını, bayram günü en güzel kıyafetlerimizi giymemizi, büyüklerimizin elini öpmeyi, küçüklerimize şeker vermeyi hep ekstra özel bulmuşumdur. Bu bayramda memleketim İzmir'deyim ve size bu yemekleri halamın evinde hazırlıyorum. Hayırlısıyla bu akşam bütün ailemiz bu yemeklerden tadacak. Umarım beğenirler; onlardan 'Eline sağlık' sözünü duyduğumda benden mutlusu olmuyor.

BAYRAMIN TADI BAKLAVA
Malum, bayram deyince akla hemen baklava gelir. Benim de mesleğe adım attığımdan beri yaptığım, herkes tarafından çok sevilen, tabiri caizse bomba bir baklavam var. Çikolata kremalı baklava hem şekersiz, hem de kimsenin hayır diyemeceği türden. Fırında hazırladığım sebzeli incik ise o kadar pratik ve lezzetli ki... İncik pişirmek hiç gözünüzü korkutmasın. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

ÇİKOLATA KREMALI BAKLAVA

16 adet baklava yufkası
500 gr. fındıklı çikolata kreması
50'şer gr. iç badem, ceviz, fındık, iç Antep fıstığı
200 gr. eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ
Bir çimdik tuz
1 çay kaşığı tarçın

Şerbet için:
1 su bardağı su
1 su bardağından az bal
1 tarçın çubuğu

Yapılışı: Baklava yufkaları araları yağlanarak beş kat dizilir. Üzerine oda sıcaklığında beklemiş çikolata kreması sürülür. Kuruyemişler robotta çekilir, içine tuz ve tarçın eklenir. Çikolata kremasının üzerine serpilip yufkaların üzerine döşenir. Beş kat araları yağlanarak serilir. Fırına girmeden önce dilimlenir. 180 derecede pişirilir. Şerbet malzemeleri kaynatılmaz, ısıtılıp karıştırılır ve ılık haldeyken sıcak baklavanın üzerine yavaş yavaş dökülür.

PÜF NOKTASI
İç malzemenin içine bir çimdik tuz atarsanız çikolatalı baklavanızın lezzeti daha güzel olacaktır.

FIRINDA SEBZELİ KUZU İNCİK

8 adet kuzu incik
16 adet baby patates
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı domates salçası
10 yemek kaşığı zeytinyağı
8 yemek kaşık limon suyu
4 dal biberiye
2 adet havuç
15 adet arpacık soğan
1 adet kereviz
6 diş sarımsak
Karabiber
Tuz

Yapılışı: Öncelikle incikleri tuzlayıp biberliyoruz ve fırın kabına diziyoruz. Diğer malzemeleri de doğrayıp ekliyoruz. Suyunu ilave ediyoruz. Üzerini folyo kağıt ile kaplayıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Servis ederken incikleri alıp geri kalan malzemeyi el blenderı ile çekip inciklerin üzerine sos gibi dökerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA