Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Çat kapı gelen misafir sofrası

Herkese merhabalar, hafta sonuna giriyoruz bugün. Hepimizde bir enerji, bir sinerji. Mutfağım hareketli; hafta sonu misafirlerim geliyor, onlar için hazırlanıyorum.
Bugün İdilika'nın ekonomik sofrasında balık ziyafeti var. Vallahi kısıtlı bütçe ile sofra kurarken ne yalan söyleyeyim ben de epey zorlanmaya başladım, çünkü malum, manavda neyi elime alsam ateş pahası, cep yakıyor. Uygun bütçeli sofra kurma üstadı bizim Türk hanımlarımız için yaz kış farketmiyor tabii, yazdan buzluklar envai çeşit sebze, hamur işi ve tatlılar ile doldurulduğu için. Gerçi ben de sizler gibiyim diyebilirim. Buzluğumda neredeyse yok yok. Mısırdan soğana, bezelyeden bamyaya, enginara, köfteden makarna soslarına kadar aklınıza ne gelirse hazırladım, dondurdum.

PATATESİN EN GÜZEL HALİ
Taze patatesten yapılan parmak patatesi sevmeyen var mıdır? Sarımsaklı, ekşili ve acılı bu sos, kızarmış patateslere o kadar çok yakışıyor ki, oturup 1 kilo patates kızartmasını tek başıma yiyebilirim. Damağımın en yakın dostu, lakin benim en baş kalorili düşmanım olan bu enfes soslu patates kızartmasını kalorisine rağmen öneriyorum. Belki daha sağlıklı olması için, parmak patatesleri fırınlayıp sıcakken sosla buluşturabiliz.

PRATİK YAZ TATLILARI
Bu kuplar hem çok hafif, hem iki dakikada hazırlanabildiği için çok pratik. Ben buzdolabındaki bütün meyveler ile hazırlıyorum. Zaman zaman içine kurabiyeler, bisküviler kırıyorum. Üzerine çikolata rendelediğim bile oluyor.
Bugünlük benden bu kadar. İdilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresime gönderdiğiniz tarifleri deniyorum; İdilika yorumu ile sizlerle paylaşacağım. Mutlu sofralarda buluşabilmik dileği ile...

SARIMSAKLI PATATES

3 adet patates
5 diş sarımsak
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz

Yapılışı: Patateslerin kabuklarını soyuyoruz. Parmak şeklinde dilimliyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Ayrıca bir yerde ince kıyılmış sarımsak ve maydanozun içine limon suyu ile nar ekşisini ilave ediyoruz ve pul biber ekliyoruz. Karıştırdığımız sosu kızarttığımız patateslerin üzerine döküyoruz.

TAHİNLİ KUP

3.5 su bardağı süt
1 Türk kahve fincanı un
2 Türk kahve fincanı şeker
1 yemek kaşığı tahin

Yapılışı: Süt, un ve şekeri kaynatıyoruz. Ocaktan alıp tahini ilave ediyoruz. Mikserle 15 dakika aynı yöne çırpıyoruz. Kupları kaselere paylaştırıp soğutuyoruz.

PÜF NOKTASI
Kupu, köpük köpük mus kıvamına gelene kadar çırparsanız kıvamı iyi olur. Servis ederken üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz.

KAPARİ SOSLU LEVREK

400 gr. levrek filetosu
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kapari
8-10 adet çeri domates
Limon
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı: Limon suyunun içinde unu eziyoruz. Zeytinyağının üzerine, unlu limonlu karışımı ve kaparileri ekliyoruz. En son çeri domatesleri ilave ediyoruz. Karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Levrekleri tuzlayıp ızgarada pişiriyor, üzerine kaparili sos döküyoruz.

PÜF NOKTASI
Izgara balık filetosu pişirirken ben daima önce pullu olan tarafını pişiyorum. Böylece et kısmının hemen dağılmasını önlüyorum. Levreği servis ederken ise haşlanmış bebek patatesler ve havuçları sarımsaklı tereyağı ile soteleyebilir, maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA