Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Yaz için pratik misafir sofrası

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün hafta sonu gelen misafirler için, hem son derece pratik, hem de son derece lezzetli bir akşam yemeği mönüsü var.

KURUTULMUŞ SEBZELER
Kurutulmuş patlıcandan hazırladığım bu pane harcı, o kadar farklı ve lezzetli ki ancak deneyerek yorumlamanız lazım. Kurutulmuş patlıcan kadar, kurutulmuş biber ve kurutulmuş kabakları da galeta unuyla beraber un haline getirip bir kavanozda muhafaza ederek bu son derece sıra dışı pane harcını elinizde her an hazır tutabilirsiniz.

AŞURE GİBİ MUHALLEBİ
Size bugün öyle bir yazlık tatlı tarifi veriyorum ki, adeta pratik sütlü bir aşure tadında. Biz bu yaz Çeşme'de bu tatlıya fena halde takılmış durumdayız. Servis ederken üzerime bir top kaymaklı dondurma koyuyorum; gerçekten nefis oluyor. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. Hepinize iyi hafta sonları.

KURU MEYVELİ MUHALLEBİ

1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Çeyrek su bardağı kuru incir
1 paket vanilya
Çeyrek su bardağı portakal kabuğu
Çekilmiş Antep fıstığı, file Antep fıstığı ya da badem

Yapılışı: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Portakal kabuklarını kaynar suda haşlıyoruz ve minik minik doğruyoruz. İncirleri doğruyoruz. Pişen muhallebinin içine kuru incir ve portakalları ilave edip kaselere paylaştırıyoruz. En son Antep fıstığı ile süslüyoruz.

ZERDAÇALLI PİLAV

2 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı zerdeçal
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Tereyağı

Yapılışı: Pirinci yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz ve ardından bol soğuk su ile yıkayıp süzüyoruz. Tencereye tereyağı koyup pirinçleri kavuruyoruz. Üzerine sıcak su, zerdeçal, kuş üzümleri ve tuzu ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
Pilav yaparken tereyağı kullanacaksak eğer, mutlaka içine bir miktar sıvı yağ ilave etmemiz gerekir, zira tereyağın içindeki kazein isimli süt proteini sebebiyle tereyağı cok hızlı yanabilir.

KURUTULMUŞ PATLICANLI ANTRİKOT

1 avuç kurutulmuş patlıcan
3 dilim dana antrikot
Yarım su bardağı galeta unu
Ayçiçek yağı

Yapılışı: Kurutulmuş patlıcan ve galeta ununu çok az yağ ilavesi ile rondoda çekiyoruz. Antrikotları hazırladığımız pane harcına buluyoruz ve buzlukta 10 dakika dinlendiriyoruz. Bir teflon tavada ayçiçek yağını kızdırıyoruz. Antrikotları arkalı önlü pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
Bu tarifi dana bonfile ya da tavuk göğsü ile de deneyebilirsiniz. Hatta önceden hazırlayıp dondurursanız, paneniz daha çıtır olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA