Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Alaçatı’dan üç farklı lezzet

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Alaçatı rüzgarı esmeye devam ediyor. Alaçatı Hacımemiş mahallesinde denk geldiğim Muhtar'ın mönüsüne kelimenin tam anlamı ile bayıldım. Füzyon lezzetlerin enfes şekilde birleştiği mönüden çok beğendiğim lezzetleri mekanın sahipleri Cenk Tan ve Mert Gündürü'den izin alarak mutfağa girdim ve Oruç Şef'ten bu özel lezzetlerin tariflerini aldım.

ACILI KARİDES HARİKASI
Karides toplarını yerken tavuk mu, balık mı yediğinizi anlamıyorsunuz. Acılı mayonezli toplar minik minik ve muazzam lezzetli. Ispanak rulo ise tamamen hafif bir lezzet. Yöresel tatlarımızdan lokmayı ise tarçınlı deneyince fark ettim ki pişince enfes tarçın kokusu yayılıyor etrafa...
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

ACILI KARİDES TOPLARI

250 gr. karides
1 adet yumurta
1 avuç maydanoz
Acı sos
Kırmızı toz biber
Bir miktar galeta unu
Mayonez
Ayçiçek yağı

Yapılışı: Karidesleri temizleyip üç parçaya bölüyoruz. Çırpılmış yumurtaya bulayıp daha sonra galeta ununda yuvarlıyoruz. Kızgın ve derin tencerede ayçiçek yağını kızdırıyoruz. Ayrıca bir kasenin içerisine mayonez, acı sos ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırıyoruz. Karidesleri bu sosa bulayarak servis ediyoruz.

ISPANAK RULO

7 bağ ıspanak
1 adet limon
Tuz
200 gr. labne peynir
300 gr. mantar
1 tutam maydanoz
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı toz parmesan

Yapılışı: Öncelikle ıspanakları yıkayıp temizliyoruz. Teflon bir tavada tereyağı, limon kabuğu ve tuz ile kavuruyoruz. Diğer yandan tereyağında mantarları soteliyoruz. Ve soğuduktan sonra labne peyniri ve maydanozu karıştırarak iç harcı elde ediyoruz. Kavurduğumuz ıspanağı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine seriyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz. Pişen ıspanağın arasına labneli, mantarlı iç harcı yayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Keserek servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Servis ederken toz parmesan ile süsleyebilirsiniz.

TARÇINLI LOKMA

250 gr. un
250 gr. su
Sıvı yağ
1 tutam toz şeker
1 tutam tuz
1 tutam tarçın

Şerbet için:
1 kg. toz şeker
0.5 lt. su
2 damla limon suyu

Yapılışı: Lokmanın hamuru bütün malzemeleri yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp derin bir tencerede kızgın yağda kızartıyoruz. Diğer yandan şerbetini hazırlıyoruz. Lokmalar soğuyunca ılık şerbet ile buluşturuyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA